RO
Ziua copilului - marcată de Inspectoratul Naţional de Probaţiune

Ziua copilului - marcată de Inspectoratul Naţional de Probaţiune

07 Iunie 2016


Ziua de 1 Iunie – „Ziua Internaţională a Copilului” este o zi în care trebuie să sărbătorim copilăria, este un prilej de a oferi sprijin copiilor, este o zi care vrea să arate că el, copilul, este un mare dar al vieţii – dar ce trebuie să fie ocrotit şi iubit necondiţionat. Copilăria este o lume de poveste, plină de culoare, veselie și aventuri minunate, o vârstă a frumuseții și inocenței sufletești.

În acest context, la 2 iunie 2016,  Inspectoratul Naţional de Probaţiune în comun cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie Misiunea Republica Moldova şi Asociaţia Obştească „Ave Copiii” au desfăşurat un şir de activităţi cultural-educative pentru 20 minori care se află în evidenţa Birourilor de probaţiune municipale.

Astfel, programul a inclus vizita la Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” s. Suruceni, r-l Ialoveni; „Zooclub” s. Bardar, r-l Ialoveni precum şi vizitarea fabricii de îngheţată  S.C. „Sandriliona” or. Ialoveni.

Excursia la Mănăstire a reprezentat un prilej în plus de învăţare şi socializare în sânul Bisericii. Copii au aflat  lucruri noi despre ceea ce înseamnă viaţa într-o mănăstire şi, în acelaşi timp, să cunoască aceste locuri încărcate de istorie şi spiritualitate, reprezentative pentru zona noastră. 

De asemenea, copii au vizitat „ Zooclub” din satul Bardarcare a adus bucuria conectării la lumea animală a planetei noastre, modul de viață și arealul de răspîndire. Totodată, copii au acumulat cunoștințe suplimentare despre zoologie.

Cea mai mare surpriză pentru copii a fost atunci cînd au mers în vizită la fabrică de îngheţată S.C. „Sandriliona” pentru a urmări procesul de muncă, dar și din ce și cum este preparat cel mai dulce și rece desert din lume. Totodată, colaboratorii de la fabrică au arătat și explicat cum funcționează utilajele de preparare a îngheţatei .La finalul excursiei, copii au fost serviți cu toate felurile de înghețată din asortimentul fabricii.

Ala Juvala - specialist din cadrul Serviciului probaţiune juvenilă şi presentinţială a declarat că „Din păcate, acești copii, trebuie să lupte pentru dragoste, care înseamnă atât de mult, tocmai pentru că le lipseşte. De aceea, noi în această zi dorim să acordăm atenţie şi sprijin tuturor copiilor, deoarece, toţi au nevoie de dragoste şi înţelegere.Această excursie a avut multiple valențe de informare și educare, a produs bucurie, relaxare, facilitând de asemenea acumularea de cunoștințe, creșterea coeziunii grupului și consolidarea relațiilor de prietenie, stabilirea unui climat de încredere și căldură sufletească”.

La finalul evenimentului, copii au rămas încântați și mulțumiți pentru căldura sufletească, atenţia şi surprize pe care le-au avut în această zi.

 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md
 
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Viorel Sochircă a fost numit director al Inspectoratului Național de Probațiune
24 Iunie 2024
Conferința privind explorarea abordărilor eficiente de reabilitare în justiția penală: perspective internaționale
17 Iunie 2024
Instruirea profesioniștilor din sistemele corecționale în lucru cu agresorii familiali
30 Mai 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Vacanța în siguranță protejează copilăria
13 Iunie 2024
Soluții digitale inovative pentru servicii în domeniul justiției, prezentate în cadrul unui concurs
30 Aprilie 2024
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
noi in facebook

Ziua copilului - marcată de Inspectoratul Naţional de Probaţiune

loading ...