RO
Voluntariatul – primul pas în cariera ta

Voluntariatul – primul pas în cariera ta

25 Octombrie 2016

 

În legătură cu Săptămîna Naţională a Voluntariatului 2016, desfăşurată în ediţia a X-a, cu genericul « HAI ÎN GAŞCA VOLUNTARILOR», la data de 21. 10. 2016, de către consilierii de probaţiune din cadrul Biroului de Probaţiune sect. Centru, mun. Chişinău au fost derulate prezentări, cu privire la promovarea activitălor de voluntariat la Instituţii Publice de Învăţămînt din sectorul Centru şi anume L.T «Universul» şi L.T «Minerva».
 
Întrunirile date, avînd ca subiect «Voluntariatul – primul pas în cariera ta», au fost axate pe promovarea şi  stimularea activităţilor de voluntariat în diferite domenii. A fost sugerate noţiuni din Legea Voluntariatului nr.121 din 18.06. 2010, despre domeniile de utilitate publică, cine şi cum poate deveni voluntar şi despre beneficiile acestor activităţi în cariera unui voluntar în viitor.
 
La aceste prezentări au participat: Svetlana Vereteno, consilier de probaţiune din cadrul BP Centru, Andrei Avdeev, consilier de probaţiune din cadrul BP Centru, Ana, voluntar, studentă la USM, facultatea «Sociologie şi Asistenţă Socială», Olesea, voluntar, studentă la USM, facultatea «Sociologie şi Asistenţă Socială», Nicoleta, voluntar, studentă la USM, facultatea «Sociologie şi Asistenţă Socială», elevii din clasele a X-a «A, B» din cadrul L/T «Universul», elevii din clasa a X-a «A» din cadrul L/T «Minerva».
 
Prezentările date au avut un caracter captivant şi interactiv, cu utilizarea materialelor ilustrative, jocurilor şi discuţiilor. Astfel, elevii au fost îndemnaşi şi motivaţi de a se implica în activităţi de voluntariat în diverse domenii. Au ascultat cu mare interes despre experienţa prezentată de către studentele, care deja sunt implicate în voluntariat.
 
În final, s-a ajuns la concluzia, că un voluntar ar trebui să posede astfel de calităţi ca: afecţiune, cordialitate, prietenie, căldură, amabilitate, atenţie, mărinimie, responsabilitate. În pofida faptului, că activitaea unui voluntar nu este remunerată financiar, realizările frumoase, experienţa căpătată, relaţii de prietenie nou create, spiritul de echipă şi colegialitatea care se formează în cadrul activităţilor de voluntariat aduc o recompensă foarte importantă şi mult mai preţioasă.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Voluntariatul – primul pas în cariera ta

loading ...