RO
Vizită de studiu în Republica Polonă

Vizită de studiu în Republica Polonă

20 Iunie 2014

 

 
În perioada 9 - 12 iunie 2014, a avut loc o vizită de studiu în orașul Varșovia, Polonia. Republica Moldova a fost reprezentată de către o delegaţie formată din Viceministrul Justiţiei, Vladimir GROSU, directorul Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Ana DABIJA şi şeful Oficiului central de probaţiune, Vladimir POPA.
 
Scopul acestei vizite a fost schimbul de experienţă, prezentarea normelor europene de detenţie, împărtăşirea reciprocă a celor mai bune practici ale sistemelor penitenciare şi probaţiune din ambele ţări, cît şi schimbul de bune practice în acest domeniu.
 
În acest context, membrii delegaţiei au întreprins o vizită la Ministerul Justiţiei, unde au avut o întrevedere cu vice-secretarul de Stat, Stanisław CHMIELEWSKI, vizita avînd drept efect semnarea unei scrisori de intenţie pentru dezvoltarea colaborării dintre Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Justiţiei al Republicii Polonia.
 
Totodată, membrii delegaţiei au vizitat unele instituţii penitenciare, printre care Instituţia penitenciară din Varșovia – Mokotów, Instituţia din Piotrków Trybunlaski, Consiliul Naţional al Magistraturii, Oficiul de Monitorizare Electronică și Procuratura Generală. Astfel, această vizită a oferit posibilitatea de a face cunoştinţă cu practicile de lucru cu deţinuţii cît şi cu felul în care funcţionează sistemele de monitorizare electronică în Republica Polonia.
 
Vizitele de studiu efectuate pe probleme penitenciare şi probaţiune organizate în ultimii ani, au devenit oportunităţi importante pentru schimbul de bune practici internaţionale şi experienţe privind punerea în aplicare a standardelor europene cît şi îmbunătăţirea relaţiilor de parteneriat a Oficiului central de probaţiune din Republica Moldova cu serviciile de probaţiune din diferite ţări.


 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Vizită de studiu în Republica Polonă

loading ...