RO
Unica cheie spre succes este colaborarea

Unica cheie spre succes este colaborarea

28 Septembrie 2016

 

Cu acest îndemn  la data de 26 septembrie 2016  în incinta BP Centru a avut loc o şedinţă de lucru cu reprezentanţii Procuraturii sect. Centru.
 
La şedinţa dată au fost abordate următoarele subiecte: Referatul presentinţial de evaluare psihosocială în privinţa bănuitului /învinuitului /inculpatului. Au avut loc dicuţii în baza Ordinului  Nr. 560 din  31.12.2008, cu privire la aprobarea condiţiilor şi normei contractului de acordarea asistenţei psihosociale persoanelor liberate din locurile de detenţie şi a regulilor privind modul de întocmire a referatului presentinţial de evaluare a personalităţii.
 
În timpul şedinţei au fost sugerate unele momente şi neclarităţi, care apar în procesul conlucrării între BP Centru şi Procuratura sect. Centru.
 
Totodată s-au pus în discuţie modificările din 03. 12. 2015 referitor la Legea Nr. 8 din  14.02.2008cu privire la probaţiune. S-a atenţionat despre posibilitatea înaintării şi propunerii de către acuzatorul de stat la stabilirea pedepsei în instanţa de juidecată inclusive obligarea de a participa la programe probaţionale în scopul resocializării subiecţilor de probaţiune.
 
Nu în ultimul rind s-a discutat despre aplicarea Legii 210 din 29. 07. 2016, privind amnistia în legătură cu aniversarea a 25-a de proclamarea independenţei RM.
 
La întrunirea dată au particuipat: doamna Liubovi Bodeaca şef al BP Centru. Anastasia Popa-Argint şef-adjunct al BP Centru, doamna Olga Codru, consilier principal al BP Centru, Svetlana Vereteno, consilier al BP Centru, Elena Şuvalova, procuror în Procuratura sect. Centru, Elena Panfil, procuror în Procuratura sect. Centru, Tatiana Rutcovschi, procuror în Procuratura sect. Centru, Oleg Baciu, procuror în Procuratura sect. Centru.
 
Doamna Liubovi Bodeaca a menţionat faptul că  conlucrarea cu organele de drept, în special cu organele procuraturii sporeşte asigurarea unui suport juridic şi asigură activităţile de supraveghere mai ample pentru subiecţii de probaţiune cu riscul de recidivă sporit.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Unica cheie spre succes este colaborarea

loading ...