RO
Seminar final a proiectului ,,Schimb de experienţe între Moldova şi Italia în prevenirea comportamentului deviant la minori”

Seminar final a proiectului ,,Schimb de experienţe între Moldova şi Italia în prevenirea comportamentului deviant la minori”

05 Octombrie 2015

 

În perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2015 a fost efectuată o vizită în R. Moldova a delegaţiei din Italia, care a avut ca scop: cunoaşterea activităţilor centrelor comunitare pentru copii şi tineri din municipiu, în vederea realizării unui schimb de experienţă.

Aceste activităţi fac parte din proiectul cu genericul ,,Schimb de experienţe între Moldova şi Italia în prevenirea comportamentului deviant la minori”,  implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 24 octombrie 2015 avînd ca obiectiv prevenirea situaţiilor de risc şi comportamentului deviant la copii.

În cursul vizitei, delegaţia italiană a vizitat mai multe servicii, atît din subordinea Direcţiei Municipale Pentru Protecţia Drepturilor Copilului (DMPDC) cît şi din subordinea altor ministere. De asemenea, la 30 septembrie au participat la o masă rotundă desfăşurată de către consilierii din cadrul BP Buiucani. La această întrunire au luat parte: Dimitris Argiropoulos - doctor în pedagogie, Universitatea din Bologna; Giusepe de March – pedagog; Letizia Sabba - Asociaţia IBO Italia; reprezentanţii DMPDC, precum şi reprezentaţii OCP, care au prezentat informaţii generale despre organul de probaţiune, prevederile legislative naţionale în domeniu, responsabilităţile organului de probaţiune, supravegherea cazului, întocmirea referatului de evaluare, asistenţă şi consilierea persoanelor supravegheate.

Totodată, la data de 2 octombrie 2015 în incinta Centrului Social Regional „Renaşterea” a fost  organizat seminarul final: ,,Schimb de experienţe între Moldova şi Italia în prevenirea comportamentului deviant la minori”, la care au participat: reprezentanţii OCP, psihologi, pedagogi, specialişti din domeniul socio-educativ comunitar.

La finele şedinţei s-a convenit la o conlucrare mai eficientă între OCP şi DMPDC în prevenirea comportamentului deviant la minori. Cel mai important rezultat al proiectului îl constituie creşterea numărului de adolescenţi care frecventează centrele comunitare pentru copii şi tineri.


Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Seminar final a proiectului ,,Schimb de experienţe între Moldova şi Italia în prevenirea comportamentului deviant la minori”

loading ...