RO
Ședință de lucru la IGP

Ședință de lucru la IGP

26 Aprilie 2013

 

 
La 25 aprilie curent, a avut loc o ședință de lucru a Oficiului central de probațiune și Direcția Securitate Publică a Inspectoratului General de Poliție. La ședința organizată in incinta Oficiului central de probațiune au fost prezenți Lilian Luca - Șef al Secției siguranță copii, Dorel Nistor – inspector principal al Secției interacţiune comunitară, precum și Vladimir Popa – Șef al Oficiului central de probațiune, Igor Sandu – Șef al Serviciului pedepse comunitare și Iurie Mahu – specialist Serviciul juridic.
Scopul derulării acestei ședințe a fost stabilirea și dezvoltarea unei conlucrări durabile și funcționabile prin desfășurarea activităților de prevenire a infracțiunii și sporirii siguranței sociale. Popa Vladimir, în discursul să a susținut că ,,stabilirea unui acord de colaborare v-a contribui lao conlucrare mai eficientă pentru ambele instituții”.
Luca Lilian, a menționat deasemenea că ,,unica pîrghie de prevenire și combatere a infracționalității este activitatea în comun cu serviciul de probațiune”.
În acest context, de către participanții la ședință a fost expusă necesitatea creării unui grup de lucru privind elaborarea unui mecanism de prevenire a comportamentului infracțional în rîndul subiecților de probațiune, precum și încheierea acordului de colaborare între Oficiul central de probațiune și Inspectoratul General de Poliție. Acordul de colaborare stabilit între cele două instituții v-a contribui la coordonarea acțiunilor și eforturilor comune în scopul protejării comunității de riscul de recidivă a persoanelor aflate în conflict cu legea. Astfel, în scopul informării consilierilor de probațiune și a inspectorilor de poliție cu privire la procesul de conlucrare și desfășurare a activităților în comun, vor fi organizate seminare de instruire zonale (Zona Nord, Centru, Sud). 
La finalul întrevederii, părțile au convenit să continue colaborarea în scopul combaterii fenomenului infracțional a persoanelor în conflict cu legea și să continue inițiativele lansate.
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Sesiunea de instruire „Lucrul cu agresorul orientat către siguranța victimei și evaluarea riscurilor”
22 Iulie 2024
Viorel Sochircă a fost numit director al Inspectoratului Național de Probațiune
24 Iunie 2024
Conferința privind explorarea abordărilor eficiente de reabilitare în justiția penală: perspective internaționale
17 Iunie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Vacanța în siguranță protejează copilăria
13 Iunie 2024
Soluții digitale inovative pentru servicii în domeniul justiției, prezentate în cadrul unui concurs
30 Aprilie 2024
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
noi in facebook

Ședință de lucru la IGP

loading ...