RO
Şedinţa de lucru a BP Rîșcani și Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, sec. Rîșcani

Şedinţa de lucru a BP Rîșcani și Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, sec. Rîșcani

03 Iunie 2015

 

La 27 mai 2015, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Rîșcani, mun. Chişinău au desfăşurat o şedinţă de lucru în comun cu reprezentantul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă a sec. Râșcani. Întrevederea a avut un rol de dezvoltare a unei colaborări eficiente pe viitor și menţinerea relaţiilor de colaborare între instituţii, contribuind astfel eficient la plasarea persoanelor aflate în conflict cu legea în câmpul muncii, dar şi identificarea dificultăţilor întâmpinate de către aceștia în lucrul cu subiecţii probaţiunii.

Şeful AOFM a comunicat că Agenţia acordă persoanelor înregistrate ca şomeri diverse servicii de ocupare şi protecţie socială în caz de şomaj, printre care şi informarea şi consilierea profesională. În cadrul şedinţei au fost discutate următoarele subiecte: legislaţia şi serviciile în domeniul ocupării forţei de muncă, prognoza pieţei muncii şi barometrul profesiilor solicitate pentru anul 2015, cursuri de calificare, recalificare şi perfecţionare profesională pentru persoanelor care se află în conflict cu legea. Totodată au fost abordate probleme concrete cu care s-au confruntat subiecţii probaţiunii, şi anume refuzul de a fi încadraţi în câmpul muncii persoanelor eliberate din penitenciar din motiv că au antecedente penale şi nu toţi agenţii economici sunt predispuşi de a angaja în cadrul organizaţiilor sale astfel de subiecţi.

Serviciile de informare şi consiliere profesională contribuie la creşterea posibilităţilor de ocupare a unui loc de muncă persoanelor aflate în căutarea acestuia şi are drept scop sporirea şanselor de a găsi un loc de muncă corespunzător aspiraţiilor profesionale, pregătiri profesionale şi situaţiei existente pe piaţa muncii locale.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Instruirea profesioniștilor din sistemele corecționale în lucru cu agresorii familiali
30 Mai 2024
Atelierul de validare a raportului de evaluare a programelor de consiliere a agresorilor familiali.
17 Mai 2024
UX4Gov Designathon schimbă fața Serviciilor Publice. Eveniment de colaborare între instituțiile publice și designerii de produs
29 Aprilie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Vacanța în siguranță protejează copilăria
13 Iunie 2024
Soluții digitale inovative pentru servicii în domeniul justiției, prezentate în cadrul unui concurs
30 Aprilie 2024
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
noi in facebook

Şedinţa de lucru a BP Rîșcani și Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, sec. Rîșcani

loading ...