RO
Lucrări de salubrizare efectuate de subiecții probațiunii ce își ispășesc pedeapsa în folosul comunități

Lucrări de salubrizare efectuate de subiecții probațiunii ce își ispășesc pedeapsa în folosul comunități

28 Aprilie 2016
 
Cu ocazia apropierii sărbătorilor pascale şi cu scopul redării aspectului salubru localităţilor, consilierii de probaţiune au întreprins acţiuni de salubrizare cu implicarea subiecţilor probaţiunii condamnate la muncă neremunerată în folosul comunității.
 
Astfel, au fost realizate următoarele activități de salubrizare:
 
 
-       În perioada 19 - 21 aprilie 2016, 20 condamnaţi aflaţi în evidenţa Biroului de probaţiune Hînceşti au efectuat lucrări de salubrizare în satele: Sofia, Căprieni Mingir, Bozieni, Sărata-Galbenă, Bobeica, prin implicarea la amenajarea și salubrizarea parcurilor publice, curățarea cimitirelor, centrelor locale de petrecere a timpului liber aferente primăriilor, grădinițelor şi şcolilor.
 
 
-    Consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Edineţ în comun cu Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei” filiala Edineţ, au organizat acțiuni de salubrizare cu implicarea subiecților probațiunii la cimitirul vechi a oraşului Edineţ, unde au fost desfăşurate acţiuni de curățare și amenajare a unor morminte părăsite şi a teritoriului cimitirului. Au mai participat la lucrările de salubrizare şi elevii LT „Mihai Eminescu”, LT „Pan Halippa” a orașului Edineţ.
 
 
-     La 19 aprilie 2016, consilierii din cadrul Biroul de probaţiune Basarabeasca, au organizat o acţiune de salubrizare de curățire şi amenajare a teritoriului s. Abaclia, r-l Basarabeasca cu implicarea persoanelor condamnate la pedeapsa penală sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității.
 
 
 
-      La 22 aprilie, curent, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Centru mun. Chişinău au desfăşurat o acţiune de salubrizare şi amenajare teritoriului Azilului Republican în comun cu doi condamnaţi minori şi unul adult judecaţi la muncă neremunerată în folosul comunității. De asemenea, a fost efectuată o acţiune de binefacere pentru bătrînii care locuiesc în acest azil. A fost săpat în jurul copacilor, au înlăturat iarbă şi frunzele uscate, au sădit flori, pentru a înfrumuseţa teritoriul Azilului. Subiecţii probaţiunii au efectuat lucrări sociale de amenajare şi curăţire a cimitirului, parcului cu scopul redării aspectului salubru a localităţii.
 
 
-      La 27 aprilie 2016, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Rîşcani, mun. Chişinău au implicat subiecţii probaţiunii cu pedeapsa sub formă de munca neremunerată în folosul comunităţii în acţiuni de curăţire a parcului Spitalului Clinic Municipal „Sf. Treime” şi Întreprinderea Municipală pentru Gestionarea Fondului Locativ (ÎMGFL).
 
 
Lucrările executate de către condamnaţi vor avea un impact pozitiv pentru întreaga societate. Sentinţa comunitară oferă o demonstraţie vizibilă a reparaţiilor aduse comunităţii. Este important ca publicul să recunoască valoarea lucrului efectuat de către condamnat, întrucît persoana rămâne în comunitate, munceşte, plăteşte impozite şi are grijă de familia sa. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Viorel Sochircă a fost numit director al Inspectoratului Național de Probațiune
24 Iunie 2024
Conferința privind explorarea abordărilor eficiente de reabilitare în justiția penală: perspective internaționale
17 Iunie 2024
Instruirea profesioniștilor din sistemele corecționale în lucru cu agresorii familiali
30 Mai 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Vacanța în siguranță protejează copilăria
13 Iunie 2024
Soluții digitale inovative pentru servicii în domeniul justiției, prezentate în cadrul unui concurs
30 Aprilie 2024
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
noi in facebook

Lucrări de salubrizare efectuate de subiecții probațiunii ce își ispășesc pedeapsa în folosul comunități

loading ...