RO
Întrunire între Oficiul central de probaţiune şi AO „LUMOS”

Întrunire între Oficiul central de probaţiune şi AO „LUMOS”

25 Februarie 2016

 

Oficiul central de probaţiune a găzduit, la 24 februarie 2016, întrunirea cu Asociaţia Obştească „LUMOS”, la care au luat parte reprezentații Oficiului central de probaţiune şi reprezentații Asociaţiei Obşteşti „LUMOS”. Acţiunea a fost organizată în cadrul Proiectului Asociaţiei Obşteşti „LUMOS” privind facilitarea schimbului de experienţă în domeniul protecţiei copilului pentru diverşi specialişti din ţară cu implicarea experţilor internaţionali, fiind invitat ca expert judecătorul specializat în domeniul dreptului familiei, membru al Consiliului de administraţie „LUMOS” - Nicholas Crichton.
 
În cadrul întrunirii Domnica Gînu – şef-adjunct al Asociaţiei Obşteşti „LUMOS”, a comunicat că: „În cadrul vizitei în Republica Moldova a expertului din Marea Britania, Nicholas Crichton, sunt preconizate întrevederi cu reprezentanţii ministerelor şi autorităţilor publice locale, responsabili de protecţia drepturilor copilului. Scopul acestei întruniri a fost schimbul de experienţă cu aplicarea mecanismelor de asigurare a drepturilor copilului la familie, îngrijire şi protecţie în medii sigure din cadrul organului de probaţiune”.
 
De asemenea, şef adjunct al Oficiului central de probaţiune - Sergiu Mărgărint şi şeful Direcției monitorizare a activității de probațiune - Ion Golubţov au oferit informaţie despre organul de probaţiune, prevederile legislative naţionale în domeniu, grupul ţintă al intervenţiei, responsabilităţile, supravegherea cazului, asistenţă şi consiliere persoanelor supravegheate, parteneriate, serviciile care sunt adresate copiilor în sisteme bazate pe familie și comunitate, pornind de la misiunea sa de a ajuta copiii aflați în dificultate.
 
Nicholas Crichton a apreciat eforturile depuse de către Republica Moldova în dezvoltarea organului de probaţiune, împărtăşindu-se cu principiile, care ar trebui să fie la baza lucrului cu copiii: „Respect, empatie, compasiune şi umilitate”.
 
La finele acestei întruniri, participanţii au discutat posibilitatea semnării acordului de parteneriat în scopul prevenirii fenomenului infracţional, reducerii riscului de recidivă precum şi reintegrarea socială a subiecţilor probaţiunii.
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Întrunire între Oficiul central de probaţiune şi AO „LUMOS”

loading ...