RO
Colaborarea între Oficiul central de probaţiune şi Misiunea NORLAM, continuă

Colaborarea între Oficiul central de probaţiune şi Misiunea NORLAM, continuă

09 Iulie 2014

La 9 iulie 2014, Vladimir Popa, Şef al Oficiului central de probaţiune şi Sergiu Mărgărint, Şef adjunct, s-au întrunit într-o şedinţă de lucru cu reprezentanţii Misiunii Norvegiene de Experţi pentru Promovarea Supremaţiei Legii în Republica Moldova (NORLAM), Ann Yvonne Hooen - care a deţinut funcţia de expert în probaţiune pe parcursul anilor 2012 – iunie 2014 şi Njaal Grimstad - noul numit în funcţia dată.

În cadrul şedinţei, Vladimir Popa a ţinut să menţioneze importanţa misiunii norvegiene pentru întreg sistemul de probaţiune din Moldova, subliniind că ,,activitatea de până acum a NORLAM, este una reuşită,sporind eficienţa instituţiilor care garantează drepturile omului şi statului de drept în Republica Moldova în conformitate cu angajamentele şi obiectivele de integrare europeană a Republicii Moldova”.

Njaal Grimstad din cadrul NORLAM a relatat ,,…pe parcursul activităţii mele în Republica Moldova voi contribui la îmbunătăţirea şi dezvoltarea  relaţiilor între instituţii”.

Echipa Misiunii NORLAM include profesionişti calificaţi din Norvegia, reprezentanţi ai justiţiei (judecători, procurori, avocaţi, consilieri de probaţiune, şefi de penitenciar). De asemenea, în cadrul şedinţei au fost puse în discuţie necesitatea instruirii consilierilor de probaţiune şi formatorilor în vederea formării cunoştinţelor practice şi dezvoltarea abilităţilor profesionale a acestora.

Ann Yvonne Hooen a menţionat că este mulţumită de activitatea consilierilor de probaţiune care desfăşoară lucru cu minorii în Penitenciarul Nr. 10 Goieni, apreciind transparenţa, receptivitatea şi dorinţa de schimbare.

Şedinţa nominalizată a fost organizată cu scopul relatării de către reprezentanţii OCP a  problemelor cu care se confruntă în prezent sistemul de probaţiune. Conducerea Oficiului central de probaţiune a exprimat mulţumire experţilor Misiunii Norvegiene pentru colaborare, suportul şi sprijinul oferit pe parcursul activităţii lor în Republica Moldova.

 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Colaborarea între Oficiul central de probaţiune şi Misiunea NORLAM, continuă

loading ...