RO
Bilanț anual 2018

Bilanț anual 2018

16 Ianuarie 2019

La 15 ianuarie anul curent, în incinta INP s-a desfășurat Ședința de bilanț a Inspectoratului Național de Probațiune (INP). La eveniment au participat, Victoria IFTODI, Ministru al Justiției, Anatolie MUNTEANU, Secretar General de Stat al Ministerului Justiției, Andrei IAVORSCHI, director INP, Ghenadie CEBAN, director adjunct al INP cît și angajații subdiviziunilor structurale și teritoriale.

În cadrul ședinței au fost raportate cele mai importante activităţi ale INP efectuate pe parcursul anului 2018, rezultatele obținute, dificultățile și impedimentele identificate. Totodată, au fost abordate și stabilite prioritățile pentru anul 2019.

INP pe parcursul anului curent și-a organizat și efectuat activitatea conform documentelor de politici (Strategiei de dezvoltare a sistemului de probaţiune pentru anii 2016-2020 și Planul de acțiuni a INP). Menționăm că, INP și-a desfășurat activitatea în scopul prevenirii recidivei de infracţiune, implementării programelor probaționale, monitorizării electronice a subiecților de probațiune, controlului persoanelor aflate în conflict cu legea penală şi resocializarea lor, adaptarea persoanelor liberate din locurile de detenţie, preîntâmpinarea săvârşirii de noi infracţiuni, acordarea asistenţei şi consiliere în vederea reintegrării în comunitate a subiecţilor probaţiunii.

La finele evenimentului, a fost remarcat faptul că, organizarea şi desfăşurarea şedinţelor de bilanţ reprezintă un moment de analiză şi un bun prilej de evaluare a rezultatelor, dar şi a perspectivelor de dezvoltare pentru viitor a sistemului de probațiune.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Sesiunea de instruire „Lucrul cu agresorul orientat către siguranța victimei și evaluarea riscurilor”
22 Iulie 2024
Viorel Sochircă a fost numit director al Inspectoratului Național de Probațiune
24 Iunie 2024
Conferința privind explorarea abordărilor eficiente de reabilitare în justiția penală: perspective internaționale
17 Iunie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Vacanța în siguranță protejează copilăria
13 Iunie 2024
Soluții digitale inovative pentru servicii în domeniul justiției, prezentate în cadrul unui concurs
30 Aprilie 2024
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
noi in facebook

Bilanț anual 2018

loading ...