RO
Asistență umanitară pentru beneficiarii Biroului de probațiune Strășeni

Asistență umanitară pentru beneficiarii Biroului de probațiune Strășeni

23 Februarie 2015

 

Biroul de probațiune Strășeni în comun cu Centrul de Reabilitare și Sprijin pentru Copii şi Tineret cu Handicap Mintal şi Fizic „Paradis” or. Strășeni, au contribuit la acordarea unui ajutor umanitar pentru cinci condamnați aflați în evidența probațiunii ce provin din familii social vulnerabile. Aceștia au primit din partea Centrului colete cu produse alimentare și îmbrăcăminte, precum și jucării pentru opt copii a beneficiarilor.

Această acțiune umanitară a fost desfășurată în scopul promovării reintegrării sociale a persoanelor în conflict cu legea, cu intervenția prin diverse servicii și acordarea diferitor beneficii, în funcție de probleme și necesități, care prin eforturi și resurse proprii nu sunt în stare să-și îmbunătățească situația social vulnerabilă. Subiecții probațiunii au fost recunoscători consilierilor de probațiune și Centrului de reabilitare pentru susținerea morală și accesul la lucrurile de primă necesitate acordat lor și familiilor acestora.

Președintele Centrului de Reabilitare, Jana VASILIEV a menționat că aceste persoane vor fi luate în vizor pentru a avea posibilitatea de a beneficia si pe viitor de serviciile Centrului, precum și implicarea altor subiecți ai probațiunii care se află în situații de dificultate.

Menționăm că, la 19 februarie 2015 a fost încheiat Acordul de colaborare între Biroul de probaţiune Străşeni şi Centrul de Reabilitare şi Sprijin pentru Copii şi Tineret cu Handicap Mintal şi Fizic „Paradis” or. Străşeni, principalele direcții fiind: dezvoltarea capacităților şi activităţii de resocializare în vederea reintegrării copiilor şi adulţilor cu dezabilităţi aflaţi în conflict cu legea penală în societate pentru întărirea gradului de siguranţă comunitară, prevenirea săvârşirii unor noi infracţiuni și acordarea după posibilităţi a ajutorului umanitar.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Sesiunea de instruire „Lucrul cu agresorul orientat către siguranța victimei și evaluarea riscurilor”
22 Iulie 2024
Viorel Sochircă a fost numit director al Inspectoratului Național de Probațiune
24 Iunie 2024
Conferința privind explorarea abordărilor eficiente de reabilitare în justiția penală: perspective internaționale
17 Iunie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Vacanța în siguranță protejează copilăria
13 Iunie 2024
Soluții digitale inovative pentru servicii în domeniul justiției, prezentate în cadrul unui concurs
30 Aprilie 2024
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
noi in facebook

Asistență umanitară pentru beneficiarii Biroului de probațiune Strășeni

loading ...