RO
Vizită de lucru în cadrul Serviciului de stat al probațiunii din Letonia (Riga)

Vizită de lucru în cadrul Serviciului de stat al probațiunii din Letonia (Riga)

15 Octombrie 2013

 

Viceministrul Justiției, Vladimir Grosu, șeful Direcţiei elaborare a actelor normative din cadrul Ministerului Justiției, Tatiana Filatova și șeful Oficiului central de probațiune, Vladimir Popa au efectuat, în perioada 2 - 6 octombrie 2013, o vizită de lucru în Letonia (Riga), la invitația șefului Serviciului de stat al probaţiunii din Letonia, Aleksandrs Dementjevs.

Reprezentanții sistemului justiției Republicii Moldova au participat la aniversarea a 10 ani de activitate a Serviciului de probațiune din Letonia, precum și împărtășirea bunelor practice în procesul de creare și implementare a bazei de date a persoanelor aflate în evidenţa sistemului leton de probaţiune.

În contextul reformei sectorului justiției pe segmentul probațiunii, o atenție prioritară este acordată inițierii procesului de elaborare și implementare a sistemului de evidență electronică a beneficiarilor serviciului de probațiune. Astfel, crearea bazei de date a Oficiului central de probațiune va facilita stocarea, modificarea, căutarea și regăsirea într-un mod rapid și accesibil a informațiilor privind beneficiarii aflați la evidența birourilor de probațiune, precum și asigurarea unui control centralizat al datelor disponibile privind persoanele aflate în conflict cu legea penală.

În cadrul întâlnirii, pornind de la aprecierea reprezentanților celor două țări privind colaborarea dintre Republica Moldova și Letonia în domeniul probațiunii, a fost discutată necesitatea dezvoltării şi diversificării experienţelor profesionale reciproce şi perspectivele acesteia.

Totodată, vizita de lucru a prilejuit întîlnirea reprezentanților sistemului de justiție din Republica Moldova cu Secretarul de stat al Ministerului Justiției din Letonia, Martin Lazdovskis. Oficialii au discutat aspecte ce țin de reforma sectorului justiției, în acest sens fiind apreciate și încurajate eforturile Republicii Moldova, menționîndu-se de asemenea și despre necesitatea continuării cooperării în domeniul justiției în vederea schimbului de bune practice.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Vizită de lucru în cadrul Serviciului de stat al probațiunii din Letonia (Riga)

loading ...