RO
Şedinţa de lucru dintre Biroul de probaţiune Orhei şi Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă

Şedinţa de lucru dintre Biroul de probaţiune Orhei şi Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă

25 Februarie 2016

 

La 24 februarie, curent, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Orhei s-au întrunit într-o şedinţă de lucru cu şeful Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Orhei, cu scopul reintegrării subiecţilor probaţiunii în viaţa socială, cum ar fi încadrarea acestora în cîmpul muncii, obţinerea instruirei profesionale, etc.
 
În cadrul întrevederii, pe lîngă aspectele prioritare de colaborare între instituţii, participanţii au subliniat rolul AOFM  în informarea despre obţinerea locurilor de muncă, şi orientarea profesională a subiecţilor probaţiunii. De asemenea, au fost identificate programele de formare profesională pentru instruire, au fost stabilite acte necesare pentru înregistrare, alocaţiile de integrare sau reintegrare profesională, precum şi ajutor de şomaj.
  
Halupa Natalia – consilier de probaţiune din cadrul BP Orhei a comunicat că „..la identificarea problemei lipsa unui loc de muncă sau lipsa unei profesii, consilierul de probaţiune ajută subiectul probaţiunii să-şi găsească motivaţia necesară,obţinerii instruirei profesionale, angajării în cîmpul muncii. Numai prin eforturi comune putem preveni săvărşirea de noi infracţiuni”.
  
La rîndul său, Timuş Viorel – şef al AOFM Orhei a relatat „.cînd se adresează subiectul probaţiunii la noi el primeşte susţinere şi ajutor în obţinerea, statutului de şomer,  unui loc de muncă, instruirei profesionale. Ca urmare fiind asigurat, obţine careva privilegii pentru o viaţă decentă”.
 
Naval Nataliaşef BP Orhei a menţionat că „..un număr mare de subiecţi ai probaţiunii sunt referiţi spre AOFM, unde beneficiază de asistenţă respectivă. Persoanele liberate din locurile de detenţie la fel sunt încadrați într-un program special al AOFM, astfel ajutând-ui pentru a se adapta cu succes în societate”
 
La finele şedinţei, a fost distribuite broșuri informative referitor la activitatea probaţiunii. Părţile au ajuns la concluzia comună că, pentru realizarea obiectivelor propuse, este nevoie pentru o colaborare fructuoasă în acest scop.
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
 

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Campania de caritate „Doar din Suflet"
16 Aprilie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
Monitorizarea agresorilor familiali prin GPS
22 Martie 2021
noi in facebook

Şedinţa de lucru dintre Biroul de probaţiune Orhei şi Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă

loading ...