RO
Implicarea consilierilor de probațiune în acţiuni cu scop educativ - preventiv

Implicarea consilierilor de probațiune în acţiuni cu scop educativ - preventiv

03 Iunie 2013
 
În cadrul acţiunilor cu prilejul sărbătorii de 1 Iunie – „Ziua Internaţională a Copilului” au fost desfăşurate activităţi educativ–preventive în scopul prevenirii delincvenţei juvenile şi reducerea criminalităţii în rândul minorilor. Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unor instituții de învățămînt din mai multe localităţi a Moldovei, organizate de către consilierii de probațiune din următoarelor Birouri de probaţiune: Buiucani, mun. Chişinău, Centru, mun. Chişinău, Ciocana, mun. Chişinău, Râșcani, mun. Chişinău, Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Cimişlia, Floreşti, Glodeni, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Rezina, Soroca, Şoldăneşti și Teleneşti.
Elevilor le-au fost prezentate aspectele privind delincvenţa juvenilă, comiterea infracţiunilor şi siguranţa pe internet. Aceştia au fost avertizaţi asupra riscurilor la care se expun dacă comit infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni privind viaţa sexuală, postează fotografii cu ei sau cu familia lor pe internet, sau consecințele comunicării datelor personale persoanelor necunoscute.
În cadrul acestor activităţi educativ-preventive, elevii participanţi au fost informaţi cu privire la influenţa anturajului asupra lor, principalele cauze care stau la baza comiterii faptelor ce contravin legislaţiei în vigoare şi a urmărilor acestora.
Consilierii de probaţiune le-au prezentat modalităţi de rezolvare a conflictelor interpersonale, precum şi persoanele la care trebuie să apeleze atunci când apare o asemenea situaţie (cadre didactice, părinţi, psihologul şcolar). S-a insistat pe legătura strânsă  cu părinţii şi cadrele didactice, explicându-se elevilor de ce este necesar ca aceştia să cunoască întotdeauna unde sunt şi de cine sunt însoţiţi.

La aceste activităţi au participat 583 elevi ai claselor a V-a – a IX-a şi cadrele didactice. 

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Implicarea consilierilor de probațiune în acţiuni cu scop educativ - preventiv

loading ...