RO
Implicarea consilierilor de probațiune în acţiuni cu scop educativ - preventiv

Implicarea consilierilor de probațiune în acţiuni cu scop educativ - preventiv

03 Iunie 2013
 
În cadrul acţiunilor cu prilejul sărbătorii de 1 Iunie – „Ziua Internaţională a Copilului” au fost desfăşurate activităţi educativ–preventive în scopul prevenirii delincvenţei juvenile şi reducerea criminalităţii în rândul minorilor. Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unor instituții de învățămînt din mai multe localităţi a Moldovei, organizate de către consilierii de probațiune din următoarelor Birouri de probaţiune: Buiucani, mun. Chişinău, Centru, mun. Chişinău, Ciocana, mun. Chişinău, Râșcani, mun. Chişinău, Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Cimişlia, Floreşti, Glodeni, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Rezina, Soroca, Şoldăneşti și Teleneşti.
Elevilor le-au fost prezentate aspectele privind delincvenţa juvenilă, comiterea infracţiunilor şi siguranţa pe internet. Aceştia au fost avertizaţi asupra riscurilor la care se expun dacă comit infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni privind viaţa sexuală, postează fotografii cu ei sau cu familia lor pe internet, sau consecințele comunicării datelor personale persoanelor necunoscute.
În cadrul acestor activităţi educativ-preventive, elevii participanţi au fost informaţi cu privire la influenţa anturajului asupra lor, principalele cauze care stau la baza comiterii faptelor ce contravin legislaţiei în vigoare şi a urmărilor acestora.
Consilierii de probaţiune le-au prezentat modalităţi de rezolvare a conflictelor interpersonale, precum şi persoanele la care trebuie să apeleze atunci când apare o asemenea situaţie (cadre didactice, părinţi, psihologul şcolar). S-a insistat pe legătura strânsă  cu părinţii şi cadrele didactice, explicându-se elevilor de ce este necesar ca aceştia să cunoască întotdeauna unde sunt şi de cine sunt însoţiţi.

La aceste activităţi au participat 583 elevi ai claselor a V-a – a IX-a şi cadrele didactice. 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Implicarea consilierilor de probațiune în acţiuni cu scop educativ - preventiv

loading ...