RO
Campania de informare: Fii stăpân de siguranţa ta! - continuă în raionul Floreşti şi Şoldăneşti

Campania de informare: Fii stăpân de siguranţa ta! - continuă în raionul Floreşti şi Şoldăneşti

22 Iulie 2016

 În cadrul Campaniei de informare: „Fii stăpân pe siguranţa ta” Biroul de probţiune Floreşti şi Şoldăneşti în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie, Biroul Siguranţă Copii cât şi Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale au desfăşurat o ore informative care au avut ca scop sensibilizarea minorilor cu privire la fenomenul siguranţei, măsurile care trebuie adoptate în vederea prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării acestora pe perioada vacanţei de vară.

 
Astfel, la 19 şi 20 iulie 2016, copii din tabăra de odihnă „Prietenia” din raionul Floreşti şi „Dumbrava” din Şoldăneşti, au fost informaţi despre fenomenul de deviaţă şi delincvenţă, care sunt situaţiile de risc pe timpul odihnei şi regulile minime de comportament în societate.
 
Tatiana Nagîrneac, consilier de probatiune, a familiarizat copii din tabără cu activitatea Biroului de probaţiune, informându-i care sunt subiecţii probaţiunii, tipurile de probaţiune etc., fiind accentua şi factorii externi care influenţează asupra comportamentului delincvent: mediul, educaţia şi ereditatea. Astfel, consilierul de probaţiune responsabil în lucrul cu minorii, a adus la cunoştinţă copiilor cât este de important să îşi aleagă prietenii, să i-a unele decizii independente şi să nu fie influenţa şi de alte persoane sau chiar de gaşca în care se află.
 
Copiii au aflat despre regulile de securitate şi de comportament, consecinţele negative ale consumului de droguri, alcool şi tutun, drepturile şi obligaţiile copilului, precum şi riscurile la care sunt expuşi în timpul vacanţei de vară. Totodată, li s-a explicat care sunt factorii ce contribuie la dezvoltarea unui comportament delincvent şi consecinţele acestuia. Totodată, au realizat că pentru îmbunătăţirea siguranţei sunt implicate mai multe instituţii de stat care sunt receptive şi conectate la problemele cu care se confruntă la această vârstă critică şi că în orice moment pot apela pentru a fi susţinuţi şi ajutaţi.
 
Grosul Ludmila, şef al Biroului de probaţiune Floreşti a menţionat că ,,…Procesul de prevenire este foarte important şi în colaborare cu alte instituţii vom avea posibilitatea să abordăm problema preadolescenţei în complexitate”.
 
La finele campaniei de informare reprezentanţii Secţia Situaţii Excepţionale Floreşti au organizat un show acvatic şi un concurs distractiv care s-a finisat cu premii şi diplome. Copiii au primit la finele activităţii pliante informative cu mesaj preventiv, pentru a-i conştientiza şi a contribui la dezvoltarea unui comportament preventiv.
 

Direcția activitate analitică și relații externe, 
str. V.Alecsandri 1, MD-2009, Chișinău, Republica Moldova 
telefon/fax: +373 22721882; mobil: +373 67429237 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Campania de informare: Fii stăpân de siguranţa ta! - continuă în raionul Floreşti şi Şoldăneşti

loading ...