RO
Biroul de probaţiune Cahul şi A.O. Pas cu Pas regiunea Sud au desfășurat Clubul Muncii

Biroul de probaţiune Cahul şi A.O. Pas cu Pas regiunea Sud au desfășurat Clubul Muncii

26 Februarie 2016

 

La 25 februarie, curent, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Cahul în comun cu reprezentanţii A.O. Pas cu Pas regiunea Sud au desfăşurat Clubul Muncii cu genericul „Determinarea şi orientarea capacităţilor profesionale a subiecţilor probaţiunii. Actele necesare pentru angajare. Tipurile de contract de muncă. Avantajele angajării legale în cîmpul muncii” cu participarea peroanelor liberate condiţionat înainte de termen aflate în evidenţa BP Cahul.
 
În cadrul activităţii 10 subiecţi ai probaţiunii au fost informaţi privind aspecte ce ţin de angajarea în cîmpul muncii, drepturile angajatului şi obligaţiile angajatorului, acte normative care reglementează relaţiile de muncă. Participanţii au primit sfaturi utile necesare în procesul de reintegrare în societate a persoanelor eliberate de locurile de detenţie.
 
Viorica Raileanu – expertul din cadrul A.O. Pas cu Pas regiunea Sud a relatat că „.nici un angajator nu este în drept să refuze angajarea persoanei din motivul că aceasta s-a aflat în locurile de detenţie, iar în cazul primirii unui astfel de refuz persoana este în drept să se adreseze în instanţa de Judecată pe motiv că i se încalcă drepturile”.
 
Menţionăm că, la 16 februarie 2016, a fost semnat Acord de colaborare între BP Cahul A.O. „Pas cu Pas, regiunea Sud”,cu scopul de a integra subiecții probațiunii în viața socială prin oferirea suportului necesar în restabilirea relațiilor cu familia, angajarea în cîmpul muncii, etc.
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru

 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Biroul de probaţiune Cahul şi A.O. Pas cu Pas regiunea Sud au desfășurat Clubul Muncii

loading ...