RO
Vizită de lucru în cadrul Serviciului de stat al probațiunii din Letonia (Riga)

Vizită de lucru în cadrul Serviciului de stat al probațiunii din Letonia (Riga)

15 Octombrie 2013

 

Viceministrul Justiției, Vladimir Grosu, șeful Direcţiei elaborare a actelor normative din cadrul Ministerului Justiției, Tatiana Filatova și șeful Oficiului central de probațiune, Vladimir Popa au efectuat, în perioada 2 - 6 octombrie 2013, o vizită de lucru în Letonia (Riga), la invitația șefului Serviciului de stat al probaţiunii din Letonia, Aleksandrs Dementjevs.

Reprezentanții sistemului justiției Republicii Moldova au participat la aniversarea a 10 ani de activitate a Serviciului de probațiune din Letonia, precum și împărtășirea bunelor practice în procesul de creare și implementare a bazei de date a persoanelor aflate în evidenţa sistemului leton de probaţiune.

În contextul reformei sectorului justiției pe segmentul probațiunii, o atenție prioritară este acordată inițierii procesului de elaborare și implementare a sistemului de evidență electronică a beneficiarilor serviciului de probațiune. Astfel, crearea bazei de date a Oficiului central de probațiune va facilita stocarea, modificarea, căutarea și regăsirea într-un mod rapid și accesibil a informațiilor privind beneficiarii aflați la evidența birourilor de probațiune, precum și asigurarea unui control centralizat al datelor disponibile privind persoanele aflate în conflict cu legea penală.

În cadrul întâlnirii, pornind de la aprecierea reprezentanților celor două țări privind colaborarea dintre Republica Moldova și Letonia în domeniul probațiunii, a fost discutată necesitatea dezvoltării şi diversificării experienţelor profesionale reciproce şi perspectivele acesteia.

Totodată, vizita de lucru a prilejuit întîlnirea reprezentanților sistemului de justiție din Republica Moldova cu Secretarul de stat al Ministerului Justiției din Letonia, Martin Lazdovskis. Oficialii au discutat aspecte ce țin de reforma sectorului justiției, în acest sens fiind apreciate și încurajate eforturile Republicii Moldova, menționîndu-se de asemenea și despre necesitatea continuării cooperării în domeniul justiției în vederea schimbului de bune practice.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Vizită de lucru în cadrul Serviciului de stat al probațiunii din Letonia (Riga)

loading ...