RO
Un strop de bucurie dăruită subiecţilor de probaţiune de Birourile de probaţiune cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului

Un strop de bucurie dăruită subiecţilor de probaţiune de Birourile de probaţiune cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului

09 Iunie 2016

 

1 iunie - Ziua Internaţională a Copilului, este ziua în care revenim cu toţii la momentele tandre şi plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere. Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie  unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.

În acest context, consilierii din cadrul Birourilor de probaţiune la 01.06.2015-03.06.2016, au desfăşurat o serie de manifestări cultural–artistice, cultural–sportive şi activităţi turistice la care au fost implicaţi subiecţi ai probaţiunii. Prin derularea acestor activităţi consilierii de probaţiune au avut scopul de a aduce un strop de bucurie şi căldura în inemele subiecţilor probaţiunii.

Programul manifestărilor desfăşurate cu minorii în această perioadă a cuprins:

1) La 01.06.2016, BP Floreşti în colaborare cu Administraţia Publică Locală au desfăşurat pentru 4 subiecţi ai probaţiunii activităţi cultural-distractive. Copii au avut posibilitatea să deseneze pe asfalt, au participat la întreceri sportive şi concursuri interactive. La finele evenimentului toţi minori au primit gratis îngheţata şi diferite dulciuri din partea organizatorilor.
2) La 01.06.2016, BP Centru mun. Chişinău, a desfășurat la Penitenciarul 13, pentru 6 minori deținuți în arest preventiv activitatea educativ-informativă privind prevenirea comportamentului deviant şi totodată, importanţa familiei în viaţa fiecărui om.
3) La 01.06.2016, BP Căuşeni a desfăşurat un şir de activităţi distractiv-educative cu genericul „Eşti informat – te simţi protejat” pentru subiecţii minori şi copii subiecţilor probaţiunii. Consilierii de probaţiune în comun cu subiecţii probaţiunii au distribuit pliante informative privind activitatea Serviciului de probaţiune. La finele evenimentului toţi minori au primit gratis îngheţata şi dulciuri.
4) La 01.06.2016, BP Ciocana împreună cu subiecţii probaţiunii au fost invitaţi la concertul organizat de Pretura sect. Ciocana.
5) La 01.06.2016, BP Criuleni a desfăşurat un şir de activităţi cultural-educative. Subiecţii probaţiunii au fost informaţi despre consecinţele consumului de alcool, droguri, tutun şi totodată consecinţele acestora. Minorii au vizionat film documentar „Justiţia pentru minori” după care au mers la concert organizat de Centrul de Creaţie Criuleni.
6) La 01.06.2016, BP Basarabeasca împreună cu subiecţii probaţiunii au fost invitaţi la concert care a fost organizat de Primărie or. Basarabeasca.
7) La 01.06.2016, BP Anenii Noi cu 4 subiecţi ai probaţiunii au vizionat spectacolul organizat de Direcţia de Învăţămînt or Anenii Noi. Concertul a avut un impact pozitiv asupra minorilor.  Subiecţii probaţiunii au participat la jocurile distractive.
8) La 01.06.2016, BP Botanica a organizat pentru copii şi mamele lor care se află în evidenţa biroului vizionarea spectacolului la teatrul de păpuşi „Guguţă” cu genericul „Cîntă griere, cîntă”. Prin această activitate consilierii de probaţiune şi-au atins scopul scontat: dezvoltarea nivelului de cultură şi implementarea în spiritul cultural a valorilor spirituale.
9) La 02.06.2016, BP Cimişlia a desfăşurat pentru subiecţii probaţiunii o excursie la Muzeul raional de Istorie, Etnografie şi Artă. În cadrul vizitei minorii au văzut peste 2000 de exponate, au fost informaţi despre cultura, viaţa şi tradițiile.  
10) La 02.06.2016, BP Bălţi în colaborare cu Centrul Republican de Instruire a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al RM din mun. Bălţi au organizat o activitate informativ-educaţională pentru subiecţii probațiunii. Minorii au fost informaţi despre acordarea primului ajutor în cazuri de înec, incendiu pîna a veni medicii. Totodată, au primit sfaturi utile pentru a evita situaţii periculoase în vacanţă de vară.
11) BP Nisporeni în perioada 23.05.2016 – 03.06.2016 a organizat pentru subiecţii probaţiunii un şir de activităţi cultural-educative. Consilierii de probaţiune împreună cu 5 minori care se află în evidenţa biroului au vizionat concertul în centru oraşului, au participat la jocuri distractive. De asemenea, 6 copii ai subiecţilor probaţiunii au beneficiat de ajutor material a cîte 350 lei şi au fost invitaţi la concertul care a avut loc în incinta Centrului cultural „Luceafărul” or. Nisporeni.
12) La 03.06.2016, BP Călăraşi a organizat un act de caritate pentru copilul subiectului de probaţiune care se află în evidenţa biroului. Minorul a primit îmbrăcămintea, jucării şi produse alimentare. Totodată de consilierii de probaţiune a fost desfăşurată o activitate cultural-educativă. Subiecţii probaţiunii au participat la concurs de desen pe asfalt folosind toată imaginaţia pentru a crea cele mai bune desene despre familia, pace, linişte şi bunăstare.
13) La 01.06.2016, BP Hîncești a organizat un act de caritate pentru o familie cu mulţi copii şi provin din familie social vulnerabilă. Consilierii de probaţiune au donat copiilor haine, cărţi, jucării, dulciuri, produse alimentare.
14) La 03.06.2016, BP Taraclia a organizat pentru subiecţii probaţiunii o vizită la muzeul patrimoniului cultural al raionului Taraclia. Copii au făcut cunoştinţa cu exponatele secolului a XIX-ea şi o expoziție din documente vechi.
15) La 01.06.2016, BP Cahul în colaborare cu Asociaţia Obştească „Pas cu Pas” regiunea Sud şi voluntari ai Corpului Păcii au fost organizat un eveniment distractiv pentru subiecţii probaţiunii care se află în evidenţa biroului. Subiecţii probaţiunii au participat activ la concursuri, competiţii sportive, picturi pe faţă şi deferite jocuri. Toți participanții au primit în dar diplome și cadouri.
16) La 01.06.2016, BP Ceadîr Lunga împreună cu 2 minori care se află în evidenţa biroului au participat activ la concert, desene pe asfalt şi jocuri distractive. Totodată, au vizionat spectacole dedicate copiilor.
17) La 25.05.2016, BP Şoldăneşti în colaborare cu Biserica Evangheliste or. Şoldăneşti au desfăşurat o acţiune de caritate pentru subiecţii probaţiunii care provin din familii social-vulnerabile. Consilierii de probaţiune în această au acordat ajutorului material, îmbrăcăminte şi produsele alimentare.
18) La 29.05.2016, BP Cantemir în comun cu Serviciul de Asistenţă Psiho-Pedagogică Cantemir au desfăşurat activitatea cultural-educativă pentru 8 copii a condamnaţilor aflaţi în evidenţa biroului. În cadrul evenimentului copii au participat la flăşmob dedicat „Zilei Internaţionale a Copiilor”. De asemenea, au fost implicaţi în deferite concursuri (cîntece, poezii) si au avut ocazie să-şi exprime sentimentele prin desen.
19) La 27.05.2016, BP Străşeni a organizat o excursie la Casa-Muzeul „AS Puşkin” din s. Dolna, r-l Străşeni pentru un minor care se află în evidenţa biroului. În cadrul vizitei minorul a făcut cunoştinţa cu locurile pitoreşti  s. Dolna şi istoria muzeului.
20) La 22.05.2016, BP Buiucani în comun cu Centrul Filantropic „Steaua de Cristal” au organizat vizionarea Festivalului Copiilor cu genericul „În Grădina Copilăriei” pentru 7 subiecţi ai probaţiunii şi familiile lor. Copii au avut posibilitatea să participe în deferite jocuri şi au fost premiaţi din partea organizatorilor.
21). La 02.06.2016, BP Făleşti a organizat o excursie pentru 4 minori care se află în evidenţa biroului la Muzeul de Istorie şi Etnografie "Lazăr Dubinovschi" or. Făleşti. Copii au fost informaţi privind tradiţiile strămoşeşti, evenimente istorice. Totodată, au aflat despre pictori, actori, compozitori renumiţi.  
 
Astfel, în perioada 20.05.2016 – 31.05.2016  consilierii de probaţiune au desfăşurat şi activităţi educativ-preventive în gimnaziile şi licee.

 

1) La 20.05.2016, BP Şoldăneşti în comun cu reprezentanţii Biroului Siguranţă Copii din cadrul IP au desfăşurat o oră informativă cu elevii cl. a V-a şi a VIII-a, în incinta Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare” or. Şoldăneşti cu genericul „Comportamentul deviant”.

 

2) La 23.05.2016, BP Cimişlia a derulat o lecţie informativă cu genericul „Prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile în rîndul minorilor” cu participarea elevilor claselor a V – IX-a din cadrul Gimnaziului din s. Batîr r-l Cimişlia.
       La 25.05.2016, BP Cimişlia în comun cu reprezentanţii IP au desfăşurat o lecţie informativă cu genericul „Prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile în rîndul minorilor” cu participarea  elevilor cl. V-a şi a IX –a din cadrul Gimnaziului s. Troiţcoe r-ul Cimişlia.
3) La 24.05.2016, BP Vulcăneşti a desfăşurat activitatea informativ-educativă cu genericul „Ce este infracţiunea şi răspunderea penală sau contravențională”pentru elevii cl. a XI-a din cadrul Liceului Teoretic nr. 2 din or. Vulcăneşti.
4) La 24.05.2016, BP Ocniţa în comun cu Biroul Siguranţă Copii din cadrul IP au desfăşurat o lecţie educativă cu genericul „Vacanţa în siguranţa”cu participarea elevilor claselor a V-a , VI-a, şi a IX-a din cadrul Gimnaziului din s. Lipnic r-l Ocniţa.
5) La 25.05.2016, BP Rezina a desfăşurat activitatea educativă cu genericul „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi”. La această activitate au participat elevii clasei  VII –a din cadrul Gimnaziului s. Ţăreuca, r-l Rezina.
6) La 31.05.2016, BP Orhei a desfăşurat o lecţie educativ-informativă pentru subiecţii probaţiunii privind riscurile consumului de tutun. Consilierii din cadrul BP Orhei au participat la acţiuni de informare de Ziua Mondială Fără Tutun.
Menţionăm că, activităţile desfăşurate de consilierii de probaţiune a avut drept scop de a contribui la prevenirea comiterii în rîndul minorilor a infracțiunilor şi recidivei, resocializarea şi reintegrarea minorilor delincvenţi, reeducarea şi petrecerea corectă a timpului liber.
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Un strop de bucurie dăruită subiecţilor de probaţiune de Birourile de probaţiune cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului

loading ...