RO
Toleranţă şi compasiune faţă de persoanele afectate de HIV/SIDA, narcomanie, tuberculoză, apărarea drepturilor şi intereselor acestora

Toleranţă şi compasiune faţă de persoanele afectate de HIV/SIDA, narcomanie, tuberculoză, apărarea drepturilor şi intereselor acestora

22 Mai 2015

 

La de 20 mai în incinta Oficiului Central al Asociației Obștești „Pentru Prezent şi Viitor” a fost organizată o şedinţă de lucru cu genericul  „Resocializarea persoanelor aflate în dificultate”. La care au participat colaboratorii Biroului de probaţiune Buiucani: Svetlana Pascalova - şeful BP Buiucani, cît și Angela Ciobanu, Tatiana Moscali, Ecaterina Iovu- coordonatori de proiect al Asociaţiei Obşteşti „Pentru Prezent şi Viitor”.

Asociaţia Obştească „Pentru Prezent şi Viitor” este o organizație obştească neguvernamentală, apolitică, umanitară a cărei scop este: stoparea epidemiei SIDA prin dezvoltarea de programe educaţionale, informare şi promovare a serviciilor de asistenţă socială a persoanelor; îmbunătățirea calității vieții persoanelor din grupurile sociale în situații de dificultate sau risc , generatoare de marginalizare sau excluziune socială (copii orfani, persoane cu dezabilități, femei în situații de risc) .

Au fost discutate tipurile de servicii ce pot fi oferite beneficiarilor aflaţi în evidenţa probaţiunii. La care dna Ecaterina Iovu a comunicat că, Asociaţia Obştească „Pentru Prezent şi Viitor”  oferă servicii bazate pe intervenţii imediate şi durabile în situaţia celor bolnavi de TBC, infectaţi/afectaţi HIV/SIDA sau utilizatorilor de droguri injectabile şi prestează servicii de asistenţă materială, morală şi psihologică acestora.

Colaboratorii Asociației Obștești „Pentru Prezent şi Viitor” au fost informaţi despre persoanele aflate în evidenţa BP Buiucani, care sunt bolnavi de TBC , utilizatori de droguri şi necesită ajutorul acestei organizaţii. S-a propus, ca aceste persoane să participe la programele oferite de Asociaţia Obştească, în cadrul cărora se oferă servicii de asistenţă materială, morală şi psihologică  pentru persoanele infectate sau bolnave şi familiile acestora.

La finele şedinţei s-au stabilit relaţii de parteneriat între Biroul de Probaţiune Buiucani şi Asociaţia Obştească „Pentru Prezent şi Viitor” şi s-a propus o colaborare în scopul resocializării persoanelor aflate în evidenţa probaţiunii care sunt afectate de HIV/SIDA, narcomanie, tuberculoză.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Toleranţă şi compasiune faţă de persoanele afectate de HIV/SIDA, narcomanie, tuberculoză, apărarea drepturilor şi intereselor acestora

loading ...