RO
Subiecţii probaţiunii aflaţi în evidenţa Biroului de probațiune Ialoveni își ispășesc pedeapsa în folosul comunității

Subiecţii probaţiunii aflaţi în evidenţa Biroului de probațiune Ialoveni își ispășesc pedeapsa în folosul comunității

13 Aprilie 2016

 

La 13 aprilie 2016, consilierii din cadrul Biroului de probațiune Ialoveni a convocat o şedinţă de lucru cu reprezentanții Primăriei s.Văsieni Sergiu Candu – primarul satului şi Ion Dragancea - inspectorul de sector. Scopul reuniunii a fost de a identifica problemele apărute în executarea pedepsei sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

 

În cadrul întrunirii, participanţii au abordat problemele întîlnite în executarea pedepsei sub formă de MNFC, corectitudinea îndeplinirii documentelor (graficul de lucru, tehnica securităţii), identificarea noilor obiecte cu destinaţie socială.

 

Totodată, consilierii de probaţiune au verificat lucrările efectuate de persoanele condamnate la muncă neremunerată în folosul comunităţii pe teritoriul satului Văsieni (lucrări de salubrizare la cimitirul Bisericii Sf. Paraschiva şi de salubrizare pe traseul central Văsieni-Ulmu). De asemenea, consilierii de probaţiune a intervenit cu propunerea ca în ajunul sărbătorilor Pascale, 1 şi 9 mai de a implica persoanele condamnate la muncă neremunerată în folosul comunităţii şi anume: la salubrizarea parcurilor publice şi a monumentelor istorice pe teritoriul satului.

 

La rîndul său, Sergiu Candu a menţionat că pe parcursul a patru luni a anului 2016, Primăria a făcut economii aproximativ de 14400 lei datorită faptului că au fost implicate persoane condamnate la muncă neremunerată în folosul comunității la diferite lucrări de amenajarea satului.

 

De asemenea, la 21 aprilie, curent, consilierii de probaţiune s-au întrunit într-o şedinţă de lucru cu primarii satelor: Rezeni, Malcoci, Horăşti, Hansca, Cigîrleni, Costeşti cu scopul de a identifica locurile de destinaţie unde subiecții probaţiunii aflaţi în evidenţa biroului pot executa pedeapsa sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

 

În cadrul şedinţei, Petru Cigoreanu - primarul satului Horăşti a menţionat că pe parcursul  a patru luni a anului 2016, persoanele condamnate au adus un aport considerabil,  întru economisirea surselor financiare a bugetului primăriei .

 

La finele şedinţelor, a fost subliniat că avantajul sancţiunii în cauză este că, ispăşindu-şi pedeapsa în comunitate, condamnatul are mai mari şanse de reintegrare în societate, cu mai puţine cheltuieli din partea statului. Persoana rămâne în comunitate, munceşte, plăteşte impozite şi are grijă de familia sa. Consilierii de probaţiune i-au repartizat participanţilor materiale şi broşuri privind modul de executare a muncii neremunerate în folosul comunităţii.

 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Subiecţii probaţiunii aflaţi în evidenţa Biroului de probațiune Ialoveni își ispășesc pedeapsa în folosul comunității

loading ...