În perioada 17-28 octombrie 2016, Şcoala Naţională de Administraţie Publică din Varşovia a organizat un program de stagiere în domeniul managementului resurselor umane pentru funcţionarii publici din ţările Parteneriatului Estic.
Stagiul a fost realizat de către Şcoala Naţională de Administraţie Publică care a oferit reprezentanţilor administraţiei din 6 ţări ale Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina, proiectul de program, participanţi: "Stagii în serviciul public. Consolidarea managementului resurselor umane în serviciul public al Parteneriatului Estic ".
Scopul programului a fost de a familiariza participantii cu ţările din cadrul Parteneriatului estic, cu soluţii pentru politica de resurse umane aplicate în serviciul public din Polonia. Cele două săptămâni de stagiu au avut loc în administraţia publică din Polonia si anume: Direcţia Generală pentru Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, Biroul Central de Statistică, Ministerul Educaţiei, Ministerul Finanţelor, Ministerul Justiţiei, Provincial Biroul Mazowiecki din Varşovia, Biroul de Comunicaţii Electronice, Oficiul Concurenţei şi protecţia consumatorilor şi căi ferate Oficiul de transport.
Din partea Republicii Moldova au participat Diana Panainte, consultant superior, Serviciul resurse umane, Ministerul Tineretului şi Sportului, Liliana Creţu, specialist superior, Direcţiei resurse umane, Inspectoratul Naţional de Probaţiune şi Nanu Renata, şef Serviciul resurse umane, Inspectroatul de Stat al Muncii.
Programul de stagiere a început la data de 17 octombrie 2016, la Şcoala Naţională de Administraţie Publică din Varşovia unde au fost prezentate informaţii generale cu privire la serviciul public şi statutul general al funcţionarilor publici din Polonia de către funcţionari publici din cadrul Cancelariei de Stat şi Şcolii Naţionale de Administraţie Publică.
Începînd cu 18 octombrie 2015 programul de stagiere a continuat în cadrul unor autorităţi publice selectate de către organizatori.
Proiectul face parte din Parteneriatul Academiei de Administrare Publică de Est, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe şi finanţat prin programul de cooperare pentru dezvoltare polonez prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe.
Programul Academiei de Administrare Publică a Parteneriatului Estic, pus în aplicare în 2011, a stabilit Şcoala Naţională de Administraţie Publică la iniţiativa Ministerului Afacerilor Externe. Scopul acestui program este de a consolida administraţai publica în ţările Parteneriatului estic, prin organizarea de module de formare specializată pentru functionarii publici din ţările partenere: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina.