RO
Şedinţa comună a Biroului de probaţiune Ungheni cu reprezentanţii Consiliului Raional Ungheni

Şedinţa comună a Biroului de probaţiune Ungheni cu reprezentanţii Consiliului Raional Ungheni

03 Iunie 2014


La 03 iunie 2014, în incinta Consiliului Raional Ungheni a fost desfăşurată şedinţă la care au participat consilierii Biroului de probaţiune Ungheni şi primarii din r-ul Ungheni. Genericul şedinţei „Munca neremunerată în folosul comunităţii, atribuţiile persoanelor cu funcţii de răspundere ale organizaţiilor la care condamnatul execută pedeapsa cu muncă neremunerată” (conform Hot Nr.1643 din 31.12.2003 despre aprobarea Regulamentului cu privire la modul de executare a pedepsei penale sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii).

 
În cadrul şedinţei s-au discutat subiecte legate de normele legale în domeniu, importanţa conlucrării cu administrația publică locală şi instituţiile aflate pe teritoriul raionului, în vederea aplicării şi executării pedepsei sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii. A fost prezentată statistica beneficiarilor aflaţi în evidenţa Biroului de probațiune Ungheni.
 
Dna Irina Şişcanu, Şef al Biroului de probaţiune Ungheni a relatat că pe parcursul a 5 luni a anului 2014 la Biroul de probaţiune au parvenit spre executare 84 de dosare persoanelor condamnate la munca neremunerată în folosul comunităţii. Pe parcursul a 5 luni au fost executate 6658 ore de muncă neremunerată echivalente cu 55128 lei, bani economisiţi în bugetul Administraţiei Publice Locale (APL). În comparaţie cu anul 2012 condamnați la munca neremunerată au fost 31 de persoane, în anul 2013 - 96 de persoane, iar în 2014 - 84 de persoane. S-a constatat că numărul de pedepse cu munca neremunerată în folosul comunităţii este în creștere.
 
Primarii r-lui Ungheni au prezentat informaţii despre eficienţa conlucrării cu Biroul de probațiune, despre beneficiile şi avantajele financiare APL în urma lucrărilor prestate de persoanele sancționate/condamnate la pedeapsa penală sub formă de muncă neremunerată. Astfel, prin antrenarea condamnaților la lucrări publice în bugetul Primăriei s. Petreşti s-au economisit circa 16000 mii lei.

 

Munca neremunerată - YouTube

 

Date statistice - YouTube

 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Viorel Sochircă a fost numit director al Inspectoratului Național de Probațiune
24 Iunie 2024
Conferința privind explorarea abordărilor eficiente de reabilitare în justiția penală: perspective internaționale
17 Iunie 2024
Instruirea profesioniștilor din sistemele corecționale în lucru cu agresorii familiali
30 Mai 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Vacanța în siguranță protejează copilăria
13 Iunie 2024
Soluții digitale inovative pentru servicii în domeniul justiției, prezentate în cadrul unui concurs
30 Aprilie 2024
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
noi in facebook

Şedinţa comună a Biroului de probaţiune Ungheni cu reprezentanţii Consiliului Raional Ungheni

loading ...