RO
Rolul consilierilor de probațiune, procurorilor și judecătorilor în aplicarea legislației ce reglementează activitatea de probațiune

Rolul consilierilor de probațiune, procurorilor și judecătorilor în aplicarea legislației ce reglementează activitatea de probațiune

20 Iunie 2013

 

La 19 iunie 2013, a fost desfășurată masa rotundă cu genericul ,,Aplicarea legislației ce reglementează activitatea de probațiune – rolul consilierilor de probațiune, procurorilor și judecătorilor”. La eveniment au participat reprezentanți ai Oficiului central de probațiune, Misiunii NORLAM, Institutului Național al Justiției, Procuratura Generală și Consiliului Superior al Magistraturii.

În cadrul întrevederii, Vladimir Popa, Șef al Oficiului central de probațiune, a salutat prezența tuturor participanților, în special Veaceslav Didâc, director executiv adjunct al Institutului Național de Justiție, Harald Ciarlo, şef al Misiunii Norvegiene de Experți pentru Promovarea Supremației Legii în Moldova, Vitalie Bordea, şeful Secţiei control al executării pedepselor şi locurilor de detenţie, Procuratura Generală, Dina Rotarciuc, judecător, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Bjørn Larsen, procuror, expert NORLAM şi Ann Yvonne Hoøen, expert în probaţiune, NORLAM. 
Subiectele puse în discuție au fost axate pe cooperarea dintre serviciul de probațiune, procuratură și instanțele de judecată, dificultățile întîlnite, soluționarea lor și împărtășirea practicii norvegiene în acest domeniu. Deasemenea s-a pus accent pe importanța întocmirii de către consilierii de probațiune a referatului presentențial în scopul oferirii organului de urmărire penală și instanței de judecată a informațiilor corecte și relevante despre persoana bănuitului/învinuitului/inculpatului și perspectivele de reintegrare a acestuia.
La 8 iulie 2013, Oficiul central de probațiune în colaborare cu Misiunea NORLAM și Institutul Național al Justiției v-a organiza o masă rotundă cu implicarea consilierilor de probațiune, procurorilor și judecătorilor.
Aceaste acțiuni sunt realizate conform Strategiei de Reformă a Sectorului Justiției pentru anii 2012 – 2016, ce prevede instruirea consilierilor de probațiune, a procurorilor și a judecătorilor cu privire la aplicarea legislației ce reglementează activitatea de probațiune.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Viorel Sochircă a fost numit director al Inspectoratului Național de Probațiune
24 Iunie 2024
Conferința privind explorarea abordărilor eficiente de reabilitare în justiția penală: perspective internaționale
17 Iunie 2024
Instruirea profesioniștilor din sistemele corecționale în lucru cu agresorii familiali
30 Mai 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Vacanța în siguranță protejează copilăria
13 Iunie 2024
Soluții digitale inovative pentru servicii în domeniul justiției, prezentate în cadrul unui concurs
30 Aprilie 2024
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
noi in facebook

Rolul consilierilor de probațiune, procurorilor și judecătorilor în aplicarea legislației ce reglementează activitatea de probațiune

loading ...