RO
Realizări şi noi priorităţi în colaborarea dintre Biroul de probaţiune Floreşti şi Direcţia de Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei

Realizări şi noi priorităţi în colaborarea dintre Biroul de probaţiune Floreşti şi Direcţia de Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei

29 Iulie 2016

 

Realizările şi noile priorităţi stabilite în Acordul de colaborare semnat întreBiroul de probaţiune Floreşti şi Direcţia de Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei, precum şi viitoarele acţiuni organizate au fost discutate în cadrul şedinţei desfăşurate la 28 iulie 2016. La şedinţă au luat parte Ludmila Grosul, şef al Biroului de probaţiune Floreşti, Tatiana Nagîrneac, consilierul de probaţiune  în lucru cu minorii, Ciobanu Maria, specialist din cadrul DASPF, Mariana Morgun, şef Serviciului Asistenţă Socială Comunitară, Cobzac Ludmila, specialist în problemele familiilor social-vulnerabile cu copii în situaţii de risc şi Cevaga Ina, juristul din cadrul CASCF.

 

Noul Acord de colaborare prevede îmbunătăţirea relaţiilor între instituţii în vederea resocializării şi reintegrării subiecţilor de probaţiune. Discuţiile au fost axate pe problemele şi posibilele soluţii pentru îmbunătăţirea serviciilor acordate de către ambele părţi şi anume îmbunătăţirea activităţii în lucrul pentru prevenirea şi intervenţia asupra fenomenului violenţei în familie.

 

Astfel, din luna septembrie a anului curent urmează să fie organizate deplasările consilierilor de probaţiune în comun cu reprezentanţii DASPF în fiecare sat al raionul Floreşti, pentru extinderea cunoştinţelor cetăţenilor cu privire la fenomenul violenţei. Totodată, s-a referit şi la posibilitatea, consilierului de probaţiune în lucru cu minorii, de a fi inclus ca membru în comisia pentru drepturile copilului.

 

Ciobanu Maria, specialist principal în cadrul DASPF a subliniat importanţa colaborării atît la nivel administrativ între servicii, cât şi necesitatea colaborării cu asistenţii sociali comunitari.

 

Ludmila Grosul, şef al Biroului de probaţiune Floreşti a menţionat că parteneriatul cu reprezentanţii DASPF va eficientiza procesul de reintegrare în societate a subiecţilor probaţiunii.

 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Realizări şi noi priorităţi în colaborarea dintre Biroul de probaţiune Floreşti şi Direcţia de Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei

loading ...