Realizările şi noile priorităţi stabilite în Acordul de colaborare semnat întreBiroul de probaţiune Floreşti şi Direcţia de Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei, precum şi viitoarele acţiuni organizate au fost discutate în cadrul şedinţei desfăşurate la 28 iulie 2016. La şedinţă au luat parte Ludmila Grosul, şef al Biroului de probaţiune Floreşti, Tatiana Nagîrneac, consilierul de probaţiune în lucru cu minorii, Ciobanu Maria, specialist din cadrul DASPF, Mariana Morgun, şef Serviciului Asistenţă Socială Comunitară, Cobzac Ludmila, specialist în problemele familiilor social-vulnerabile cu copii în situaţii de risc şi Cevaga Ina, juristul din cadrul CASCF.
Noul Acord de colaborare prevede îmbunătăţirea relaţiilor între instituţii în vederea resocializării şi reintegrării subiecţilor de probaţiune. Discuţiile au fost axate pe problemele şi posibilele soluţii pentru îmbunătăţirea serviciilor acordate de către ambele părţi şi anume îmbunătăţirea activităţii în lucrul pentru prevenirea şi intervenţia asupra fenomenului violenţei în familie.
Astfel, din luna septembrie a anului curent urmează să fie organizate deplasările consilierilor de probaţiune în comun cu reprezentanţii DASPF în fiecare sat al raionul Floreşti, pentru extinderea cunoştinţelor cetăţenilor cu privire la fenomenul violenţei. Totodată, s-a referit şi la posibilitatea, consilierului de probaţiune în lucru cu minorii, de a fi inclus ca membru în comisia pentru drepturile copilului.
Ciobanu Maria, specialist principal în cadrul DASPF a subliniat importanţa colaborării atît la nivel administrativ între servicii, cât şi necesitatea colaborării cu asistenţii sociali comunitari.
Ludmila Grosul, şef al Biroului de probaţiune Floreşti a menţionat că parteneriatul cu reprezentanţii DASPF va eficientiza procesul de reintegrare în societate a subiecţilor probaţiunii.