RO
Procesul de supraveghere şi punerea în executare a pedepselor cu privarea de dreptul de a conduce mijloacele de transport – subiect discutat într-o şedinţă de lucru

Procesul de supraveghere şi punerea în executare a pedepselor cu privarea de dreptul de a conduce mijloacele de transport – subiect discutat într-o şedinţă de lucru

19 Aprilie 2016
 
În scopul îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare şi problemele care apar în procesul de supraveghere şi punere în executare a pedepselor cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport, la 18 aprilie 2016, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Nisporeni s-au întrunit într-o şedinţă de lucru cu reprezentantul plutonului Ungheni – Nisporeni – Călăraşi din cadrul Inspectoratului Naţional de Patrulare – căpitan de poliție Alexei Andriciuc.
 
Întrunirea a avut drept scop soluţionarea în comun a problemelor legate de punere în executare a pedepselor  cu  privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport. Consilierii de probaţiune au adus la cunoştinţă despre persoanele care sunt private de dreptul de a conduce mijloace de transport, modul de executare a pedepsei şi lacunele întîlnite în procesul de executare. Au fost abordate aspecte ce ţin de sporirea controlului, supravegherii şi monitorizării persoanelor private de dreptul de a conduce mijloace de transport aflaţi în evidenţa BP Nisporeni. Totodată, au fost stabilite acţiunile de colaborare şi anume: oferirea listelor persoanelor supuse probaţiunii existente la moment şi informarea batalionului despre persoanele noi parvenite în evidență.
 
Maria Șoimu - șef interimar, Biroul de probațiune Nisporeni a subliniat că „Activitatea de supraveghere se realizează într-o strînsă colaborare cu organele de drept”.
 
Alexei Andriciuc - a menționat că „Este necesar de a stabili mecanismul de conlucrare eficient ce ţine de ridicarea şi declararea pierderii permiselor de conducere.”
 
Eudochia Munteanu – consilier de probaţiune a relatat că „O supraveghere şi monitorizare  strictă  a   persoanelor  private de a conduce mijloacele de transport în comun va diminua riscul de a comite noi infracţiuni”.
 
La moment în evidența Biroului de probațiune Nisporeni se află 51 persoane private de dreptul de a conduce mijloace de transport.
 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Procesul de supraveghere şi punerea în executare a pedepselor cu privarea de dreptul de a conduce mijloacele de transport – subiect discutat într-o şedinţă de lucru

loading ...