În perioada 19 – 23 octombrie 2015, consilieri de probaţiune alături de 70 de profesionişti în domeniul sănătăţii şi dezvoltării adolescenţilor din 14 localităţi ale ţării au participat în cadrul Cursului Avansat „Şcoala de Toamnă în Sănătatea Adolescenţilor - 2015”, organizat de Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „NEOVITA” şi moderat de experţi naţionali şi internaţionali.
Agenda cursului a inclus sesiuni de schimb de experiență între reprezentanții celor 37 de Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor şi organul de probaţiune. În cadrul acestui curs au fost abordate următoarele subiecte cheie: dezvoltarea psiho - sexuală a adolescenților, dezvoltarea psihologică a adolescenților, accentuarea caracterului la adolescenți, strategii de asistență psihologică și consilierea familiei cu adolescent, importanța sănătății adolescenților pentru sănătatea publică, activități eficiente de promovare a modului sănătos de viață în rândul adolescenților (ore informative, lucru în grup, etc.) prevenirea comportamentelor riscante, schimb de experiență în organizarea și monitorizarea serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor.
Participanții cursului au beneficiat de o instruire complexă oferită de specialiștii de top şi profesori universitari cu renume internațional din Sankt-Petersburg, Federaţia Rusă. Şcoala de Toamnă în Sănătatea Adolescenților este un curs avansat în domeniu, organizat anual de către Asociaţia Obştească „Sănătate pentru Tineri” în cadrul Proiectului moldo-elveţian „Generaţie Sănătoasă" în baza Memorandumului de Înţelegere între Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) şi Ministerul Sănătăţii. Proiectul „Generaţie Sănătoasă” susţine eforturile Guvernului Republicii Moldova în sporirea accesului tinerei generaţii la servicii calitative de sănătate.
Menționăm că, la 25 aprilie 2013, a fost încheiat Acord de colaborare între Oficiul central de probațiune și Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „NEOVITA”, ce are ca scop ameliorarea sănătății adolescenților, tinerilor și formarea mediului sigur de dezvoltare a acestora prin conlucrare eficientă cu structurile de protecție a copilului.