În scopul stabilirii relaţiilor de parteneriat între Oficiul central de probaţiune şi Fundaţia Elveţiană ,,Terre des hommes” Moldova, la 27 martie a fost desfăşurată o masă rotundă cu genericul: „Dezbateri, propuneri privind încheierea acordului de parteneriat între OCP și Fundaţia Tdh”.
În cadrul întrunirii reprezentanţii Tdh au prezentat activitățile Fundaţiei, prevederile legislative naţionale şi internaţionale. De asemenea a fost prezentat noul proiect „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor”, scopul căruia în rândul învățătorilor se vor îmbunătăți abilităţile de prevenire a abuzului şi neglijării şi exploatării copiilor. Învăţătorii de pe ambele maluri ale râului Nistru vor face schimb de cunoştinţe teoretice şi practice pentru protejarea copiilor. Acest proiect este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, fiind finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare PNUD. Schimbul de informații între profesioniști va fi posibilă şi prin intermediului unui nou instrument, o platformă on-line de resurse şi forum. Platforma va fi deschisă pentru publicul larg care poate afla informaţia despre activitățile şi rezultatele proiectului.
Reprezentanții Oficiului central de probațiune au prezentat activitatea sistemul de probaţiune, prevederile legislative naţionale în domeniu, grupul ţintă al intervenţiei sistemului de probaţiune, responsabilităţile, supravegherea cazului, întocmirea referatului de evaluare, asistenţă şi consilierea persoanelor supravegheate, etc. În acest sens, la finele ședinței au fost stabilite principalele direcții și priorități de colaborare pentru viitor.
Menţionăm că, Fundaţia „Terre des hommes” este o organizație elvețiană cu o contribuţie importantă la construirea unui viitor mai bun pentru copiii defavorizați și comunitățile din care provin, ce activează în prezent în 34 de ţări din întreaga lume. În Republica Moldova Tdh activează începând cu anul 2004 şi este totalmente dedicată întru satisfacerea necesităţilor copiilor şi îmbunătățirea sistemului de protecție a copilului din ţară. Prin proiectele implementate, Fundaţia Tdh Moldova urmăreşte să sporească gradul de conștientizare cu privire la cauzele şi consecințele abuzului, neglijării şi exploatării copiilor, să susţină dezvoltarea unui sistem de referinţă multi - disciplinar profesionist şi prietenos copiilor, îmbunătățească acţiunile de identificare şi asistență pentru copiii neînsoțiți aflaţi în necesitate de îngrijire şi protecție în principalele țări de destinație pentru migranții moldoveni.