RO
Parteneriat stabilit între Oficiul central de probaţiune şi Fundaţia Elveţiană Terre des hommes Moldova

Parteneriat stabilit între Oficiul central de probaţiune şi Fundaţia Elveţiană Terre des hommes Moldova

03 Aprilie 2015

 

În scopul stabilirii relaţiilor de parteneriat între Oficiul central de probaţiune şi Fundaţia Elveţiană ,,Terre des hommes” Moldova, la 27 martie a fost desfăşurată o masă rotundă cu genericul: „Dezbateri, propuneri privind încheierea acordului de parteneriat între OCP și Fundaţia Tdh”.
 
În cadrul întrunirii reprezentanţii Tdh au prezentat activitățile Fundaţiei, prevederile legislative naţionale şi internaţionale. De asemenea a fost prezentat noul proiect „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor”, scopul căruia în rândul învățătorilor se vor îmbunătăți abilităţile de prevenire a abuzului şi neglijării şi exploatării copiilor. Învăţătorii de pe ambele maluri ale râului Nistru vor face schimb de cunoştinţe teoretice şi practice pentru protejarea copiilor. Acest proiect este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, fiind finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare PNUD. Schimbul de informații între profesioniști va fi posibilă şi prin intermediului unui nou instrument, o platformă on-line de resurse şi forum. Platforma va fi deschisă pentru publicul larg care poate afla informaţia despre activitățile şi rezultatele proiectului.
 
Reprezentanții Oficiului central de probațiune au prezentat activitatea sistemul de probaţiune, prevederile legislative naţionale în domeniu, grupul ţintă al intervenţiei sistemului de probaţiune, responsabilităţile, supravegherea cazului, întocmirea referatului de evaluare, asistenţă şi consilierea persoanelor supravegheate, etc. În acest sens, la finele ședinței au fost stabilite principalele direcții și priorități de colaborare pentru viitor.
 
Menţionăm că, Fundaţia „Terre des hommes” este o organizație elvețiană cu o contribuţie importantă la construirea unui viitor mai bun pentru copiii defavorizați și comunitățile din care provin, ce activează în prezent în 34 de ţări din întreaga lume. În Republica Moldova Tdh activează începând cu anul 2004 şi este totalmente dedicată întru satisfacerea necesităţilor copiilor şi îmbunătățirea sistemului de protecție a copilului din ţară. Prin proiectele implementate, Fundaţia Tdh Moldova urmăreşte să sporească gradul de conștientizare cu privire la cauzele şi consecințele abuzului, neglijării şi exploatării copiilor, să susţină dezvoltarea unui sistem de referinţă multi - disciplinar profesionist şi prietenos copiilor, îmbunătățească acţiunile de identificare şi asistență pentru copiii neînsoțiți aflaţi în necesitate de îngrijire şi protecție în principalele țări de destinație pentru migranții moldoveni.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Parteneriat stabilit între Oficiul central de probaţiune şi Fundaţia Elveţiană Terre des hommes Moldova

loading ...