La 10 august, curent, în incinta Procuraturii Floreşti a avut loc o şedinţă de lucru în scopul îmbunătăţirii relaţiilor de colaborare între BP Floreşti şi organele de drept. La şedinţă au participat Ludmila Grosul, şef al BP Floreşti, Tatiana Nagîrneac, consilier de probaţiune în lucru cu minorii, reprezentanţii procuraturii Lilia Mîţu, Ruslan Ştirbu, Vasile Revenco şi Moşneguţă Vitalie, şef adjunct al Serviciului Urmărire Penală din cadrul IP.
Astfel, în prima parte a şedinţei au fost abordate multiple subiecte privind: sporirea controlului asupra persoanelor private de dreptul de a conduce mijloace de transport, dezvoltarea responsabilizării subiecţilor de probaţiune şi nemijlocit modul de sancţionare a persoanelor private de dreptul de a conduce mijloc de transport care au comis mai multe contravenţii şi au fost observaţi conducând mijloc de transport.
În cea de-a doua parte a şedinţei s-a discutat despre regulile şi modul de întocmire a referatului presentinţial de evaluare a personalităţii. Participanţii s-au implicat activ în discuţie comunicând că referatul este un instrument important în procesul de urmărire penală, care include în sine o abordare mai complexă şi mai detaliată cu privire la viaţa psihosocială a persoanei aflate în conflict cu legea.
Tatiana Nagîrneac, consilierul de probaţiune responsabil de efectuarea referatelor a accentuat care este modul de întocmire a referatelor presentinţiale, structura referatului şi nemijlocit procesul de analiză şi sinteză a informaţiei acumulate în procesul de redactare a referatului presentinţial.
La finele şedinţei s-a discutat şi despre importanţa verificării în comun cu procurorii a subiecţilor de probaţiune care execută MNFC şi responsabilizarea primarilor din toate comunele şi satele r. Floreşti.