RO
Inspectoratul Național de Probațiune, la Conferința Internațională a Centrelor de Justiție Familială

Inspectoratul Național de Probațiune, la Conferința Internațională a Centrelor de Justiție Familială

25 Aprilie 2018

În perioada 23-29 aprilie curent, reprezentantul Inspectoratului Național de Probațiune din cadrul Ministerului Justiției al RM, șeful Direcţiei activitate analitică, Iurie MAHU, participă, în statul Texas, Statele Unite ale Americii, la cea de-a 18-a conferință în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie, organizată de Alliance for Hope International.

Conferința are ca scop schimbul de experiență în domeniul combaterii violenței în familie, dar și preluarea conceptul multidisciplinar de abordare a cazurilor de violență în familie, fapt care va îmbunătăți serviciile acordate victimelor violenței în familie.

Menționăm că, Guvernul Statelor Unite ale Americii contribuie esențial la dezvoltarea capacităților instituțiilor din Republica Moldova.

Republica Moldova va prelua experiența Statelor Unite ale Americii în crearea Centrelor de Justiție Familială, instituții ce vor avea drept obiectiv acordarea asistenței complexe victimelor violenței în familie. Astfel, în cadrul centrelor, acestea vor beneficia de asistență socială, juridică, psihologică și alte servicii de suport.

Scopul Centrului de Justiție Familială este de a preveni cazurile de violență prin oferirea de consultanță specializată populației aflate în grupurile de risc și de a presta servicii pe platforma cooperării multidisciplinare.

În cadrul conferinței, reprezentanții Statelor Unite ale Americii, unde este dezvoltat Centrul de Justiție Familială, au prezentat eficiența practică a acestora în prevenirea și combaterea violenței, în cadrul cărora sunt concentrați într-un singur loc specialiştii din diverse sectoare, cum ar fi justiție, poliție, asistență socială și probațiune, care oferă asistență complexă victimelor violenței.

Studiul practicilor internaționale, inclusiv de funcționare a Centrelor de Justiție Familială, se înscriu în obiectivele trasate de către Republica Moldova în noua Strategie națională de prevenire și combatere a violenței față de femei și a violenței de familie pe anii 2018-2023. Document care, pe lângă alte obiective, inclusiv de ordin legislativ, are drept scop crearea serviciilor specializate în prevenirea violenței.

În context, Statele Unite ale Americii urmează să ofere suport Republicii Moldova în dezvoltarea acestor centre, cât și în îmbunătățirea politicilor în domeniul prevenirii violenței în familie.

Conferinţa organizată sub egida Alliance for Hope International este considerată cel mai important eveniment internaţional anual pentru cei implicaţi în crearea şi/sau administrarea Centrelor de Justiţie Familiale.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Inspectoratul Național de Probațiune, la Conferința Internațională a Centrelor de Justiție Familială

loading ...