RO
Elaborarea instrumentului de evaluare a riscului de recidivă a persoanelor condamnate în comunitate şi private de libertate

Elaborarea instrumentului de evaluare a riscului de recidivă a persoanelor condamnate în comunitate şi private de libertate

30 Octombrie 2017

 În perioada 24-27 octombrie 2017, în incinta Ministerului Justiției a avut loc Atelierul de lucru cu privire la Elaborarea instrumentului de evaluare a riscului de recidivă a persoanelor condamnate în comunitate şi private de libertate, organizat în cadrul proiectului „Transparent Decision Process in Re-offending Risc Assessment”.

La şedinţă au participat: viceministrul Justiției, Anatolie Munteanu, președintele Asociației GRADO - Mihai Popescu, reprezentantul Ambasadei Canada în Moldova - Sivia Bicenco, angajați ai Inspectoratului Național de Probațiune și ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare.
La deschiderea atelierului dl. Anatolie Munteanu a menționat că la moment Ministerul Justiției este încadrat în revizuirea legislației execuțional-penale, prin care se dorește implementarea unui sistem progresiv de executare a pedepselor.
Președintele Asociației GRADO a prezentat publicului conținutul proiectului, care își propune să dezvolte un instrument de evaluare a riscului de recidivă, care urmează a fi elaborat şi testat pe persoanele condamnate în comunitate şi cele private de libertate.
Astfel, participanții la atelier au identificat modalitatea optimă de analiză a fenomenului de recidivă, practicile și aspectele de fundamentare științifică a întregului proces de evaluare a riscurilor. Totodată s-a dispus elaborarea unui instrument de evaluare a riscului de recidivă comun, pentru probaţiune şi penitenciare. La fel s-au identificat riscurile şi factorii ce pot provoca recidiva la persoanele aflate în custodia penitenciară şi în suprevegherea organelor de probaţiune.
Atelierul are drept scop realizarea prevederilor protocolului de colaborare trilateral dintre Departamentul Instituțiilor Penitenciare, Inspectoratul național de probațiune și Grupul Roman pentru Apararea Drepturilor Omului GRADO.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Elaborarea instrumentului de evaluare a riscului de recidivă a persoanelor condamnate în comunitate şi private de libertate

loading ...