În scopul sporirii procesului de punere în aplicare a pedepsei sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii, la 1 septembrie, s-a desfăşurat şedinţa de lucru organizată de consilierii de probaţiune în colaborare cu reprezentantul administraţiei publice or. Floreşti.
În prima parte a şedinţei s-a discutat despre problemele cu care în continuare se confruntă consilierii de probaţiune la punerea în executare a pedepsei/sancţiunii date, respectarea atribuţiilor fiecărei părţi participante în cadrul procesului de transparenţă a activităţilor care se află la baza unei bune colaborări. O atenţie sporită s-a acordat identificării obiectelor cu destinaţie socială pe teritoriul or. Floreşti, a normelor legale şi importanţei conlucrării cu administraţia publică şi instituţiile aflate pe teritoriul oraşului unde pot fi îndreptaţi subiecţii probaţiunii pentru executarea lucrărilor neremunerate.
În a doua parte a şedinţei s-au abordat aspecte ce ţin de posibilitatea colaborării la implicarea minorilor aflaţi în evidenţa biroului de probaţiune la diferite activităţi culturale desfăşurate de către administraţia publică şi posibilitatea acordării unor beneficii familiilor acestora.
,,Pedeapsa sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii contribuie la micşorarea numărului de persoane deţinute în penitenciare şi respectiv, a cheltuielilor statului pentru întreţinerea acestora. Majoritatea persoanelor condamnate la această pedeapsă nu prezintă pericol pentru societate. Astfel li se oferă o şansă de a se corecta şi a rămâne în mediul familiar, pentru a nu mai comite alte infracţiuni/contravenţii”, a menţionat Ludmila Grosul.
Şedinţa a fost prezentată de către viceprimarul or. Floreşti - Victoria Paşa, şeful BP Floresti - Ludmila Grosul, consilierii de probaţiune - Stela Bivol, Tatiana Nagîrneac şi Viorel Griţco.