RO
Conferință „Radicalizarea și alte provocări strategice” în sistemele corecţionale desfăşurată în or. Bucureşti

Conferință „Radicalizarea și alte provocări strategice” în sistemele corecţionale desfăşurată în or. Bucureşti

12 Iunie 2015

 

Consiliul Europei, în colaborare cu Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor și Direcția Națională de Probațiune a României, au desfășurat la 9 - 10 iunie 2015, cea de-a XX-a Conferință a Directorilor de Sisteme Penitenciare și Probațiune, cu genericul „Radicalizarea și alte provocări strategice. În cadrul acestei conferințe partea Republicii Moldova a fost reprezentată de către șeful adjunct al Oficiului central de probațiune – Sergiu Mărgărint.
 
Conferința a fost deschisă de către Robert Marius Cazanciuc - Ministru al Justiției din România, Philippe Boillat – Director general al Direcției generale pentru Drepturile omului și Statul de Drept din cadrul Consiliului Europei și Esa Vesterbacka – Director general al Agenției Sancțiuni Penale din Finlanda.
 
Conferința a reunit directorii generali ai sistemelor penitenciare şi probaţiune din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei, Statele Unite ale Americii și Canada, reprezentanţi ai ţărilor cu statut de observator și ai altor structuri ale Consiliului Europei.
 
În cadrul întrunirii au fost abordate subiecte privind măsurile de contracarare a radicalizării din penitenciare, fenomen care conduce la extremism violent, provocările administrării penitenciarelor şi serviciilor de probaţiune în perioada de criză economică, utilizarea noilor tehnologii în penitenciare, consecinţele încarcerării părinților asupra copiilor.
 
Comitetul european pe probleme penale a organizat în cadrul conferinței 2 grupuri de lucru cu privire la ,,Proiectul pentru serviciile penitenciare și de probațiune care se confruntă cu radicalizarea și extremismul violent”, elaborat de către Direcția generală pentru Drepturile omului și Statul de Drept din cadrul Consiliului Europei. Acest document recomandă măsurile ce trebuie luate de către serviciile penitenciare și probațiune pentru a evita ca persoanele aflate sub responsabilitatea lor să fie radicalizate, prin acceptarea de opinii extremiste violente, care pot duce la acte teroriste, precum și pentru a detecta, gestiona și recupera persoanele radicalizate.
 
Participanții la conferință au examinat o serie de măsuri conceptuale prin care Consiliul Europei se pregătește, la acest moment, să ajute serviciile penitenciare și de probațiune în prevenirea radicalizării persoanelor pe care le au în responsabilitate. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Instruirea profesioniștilor din sistemele corecționale în lucru cu agresorii familiali
30 Mai 2024
Atelierul de validare a raportului de evaluare a programelor de consiliere a agresorilor familiali.
17 Mai 2024
UX4Gov Designathon schimbă fața Serviciilor Publice. Eveniment de colaborare între instituțiile publice și designerii de produs
29 Aprilie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Vacanța în siguranță protejează copilăria
13 Iunie 2024
Soluții digitale inovative pentru servicii în domeniul justiției, prezentate în cadrul unui concurs
30 Aprilie 2024
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
noi in facebook

Conferință „Radicalizarea și alte provocări strategice” în sistemele corecţionale desfăşurată în or. Bucureşti

loading ...