RO
Colaborare între BP Şoldăneşti şi APL privind executarea de către subiecţii probaţiunii a pedepsei sub formă de muncă neremunerată în beneficiul comunităţii

Colaborare între BP Şoldăneşti şi APL privind executarea de către subiecţii probaţiunii a pedepsei sub formă de muncă neremunerată în beneficiul comunităţii

28 Martie 2016

La 25 martie 2016, în incinta Consiliului Raional Şoldăneşti, consilierii de probaţiune din cadrul Biroului de probaţiune Şoldăneşti, în colaborare cu reprezentanţii Administraţiilor Publice Locale şi a Întreprinderilor Municipale din r. Şoldăneşti, s-au reunit într-o şedinţă comună de lucru cu tematica: “Eficienţa şi semnificaţia socială a muncii în folosul comunităţii”. Primarii au fost informaţi despre aplicarea acestei forme de pedeapsă - alternativă detenţiei, ce prezintă un şir de avantaje importante atît pentru societate, cît şi pentru infractori.

Pe parcursul desfăşurării acestei întruniri, consilierii de probaţiune au menţionat că “munca în cadrul executării acestei pedepse este gratuită, în sensul că cel condamnat nu primeşte careva remuneraţie pentru munca prestată, reprezentînd o compensaţie în folosul societăţii, prin intermediul căreia se tinde spre corectarea şi reeducarea persoanei aflate în conflict cu legea şi acordarea acesteia a şansei pentru un nou început de viaţă necriminal  ”.

În cadrul discuţiilor, unul dintre reprezentanţii APL a relatat că: “Munca depusă în folosul comunităţii de către persoanele condamnate are o valoare mare în bugetul local şi că pentru atingerea scopului de a renova comunitatea nu trebuie să mai plătească unui prestator pentru acea muncă”.

De asemenea, participanţii, au discutat şi despre dificultăţile întîmpinate de către APL la punerea în executare a hotărîrilor judecătoreşti cu pedeapsa la muncă neremunerată în folosul comunităţii, definirea obiectelor cu destinaţie socială, precum şi importanţa instruirii condamnaţilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, corectitudinea întocmirii graficului de lucru şi prezentarea a listei obiectelor cu destinaţie socială şi tipurilor de lucrări, în termenii stabiliţi.

La finele întrevederii, a fost stabilită o metodă eficientă de sporire a performanţei în realizarea unui scop comun, prin asumare de responsabilităţi de ambele instituţii şi s-a convenit la continuarea unei colaborări continue.
 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru

    

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Colaborare între BP Şoldăneşti şi APL privind executarea de către subiecţii probaţiunii a pedepsei sub formă de muncă neremunerată în beneficiul comunităţii

loading ...