RO
Campania de informare: Fii stăpân de siguranţa ta! - continuă în raionul Floreşti şi Şoldăneşti

Campania de informare: Fii stăpân de siguranţa ta! - continuă în raionul Floreşti şi Şoldăneşti

22 Iulie 2016

 În cadrul Campaniei de informare: „Fii stăpân pe siguranţa ta” Biroul de probţiune Floreşti şi Şoldăneşti în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie, Biroul Siguranţă Copii cât şi Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale au desfăşurat o ore informative care au avut ca scop sensibilizarea minorilor cu privire la fenomenul siguranţei, măsurile care trebuie adoptate în vederea prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării acestora pe perioada vacanţei de vară.

 
Astfel, la 19 şi 20 iulie 2016, copii din tabăra de odihnă „Prietenia” din raionul Floreşti şi „Dumbrava” din Şoldăneşti, au fost informaţi despre fenomenul de deviaţă şi delincvenţă, care sunt situaţiile de risc pe timpul odihnei şi regulile minime de comportament în societate.
 
Tatiana Nagîrneac, consilier de probatiune, a familiarizat copii din tabără cu activitatea Biroului de probaţiune, informându-i care sunt subiecţii probaţiunii, tipurile de probaţiune etc., fiind accentua şi factorii externi care influenţează asupra comportamentului delincvent: mediul, educaţia şi ereditatea. Astfel, consilierul de probaţiune responsabil în lucrul cu minorii, a adus la cunoştinţă copiilor cât este de important să îşi aleagă prietenii, să i-a unele decizii independente şi să nu fie influenţa şi de alte persoane sau chiar de gaşca în care se află.
 
Copiii au aflat despre regulile de securitate şi de comportament, consecinţele negative ale consumului de droguri, alcool şi tutun, drepturile şi obligaţiile copilului, precum şi riscurile la care sunt expuşi în timpul vacanţei de vară. Totodată, li s-a explicat care sunt factorii ce contribuie la dezvoltarea unui comportament delincvent şi consecinţele acestuia. Totodată, au realizat că pentru îmbunătăţirea siguranţei sunt implicate mai multe instituţii de stat care sunt receptive şi conectate la problemele cu care se confruntă la această vârstă critică şi că în orice moment pot apela pentru a fi susţinuţi şi ajutaţi.
 
Grosul Ludmila, şef al Biroului de probaţiune Floreşti a menţionat că ,,…Procesul de prevenire este foarte important şi în colaborare cu alte instituţii vom avea posibilitatea să abordăm problema preadolescenţei în complexitate”.
 
La finele campaniei de informare reprezentanţii Secţia Situaţii Excepţionale Floreşti au organizat un show acvatic şi un concurs distractiv care s-a finisat cu premii şi diplome. Copiii au primit la finele activităţii pliante informative cu mesaj preventiv, pentru a-i conştientiza şi a contribui la dezvoltarea unui comportament preventiv.
 

Direcția activitate analitică și relații externe, 
str. V.Alecsandri 1, MD-2009, Chișinău, Republica Moldova 
telefon/fax: +373 22721882; mobil: +373 67429237 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Viorel Sochircă a fost numit director al Inspectoratului Național de Probațiune
24 Iunie 2024
Conferința privind explorarea abordărilor eficiente de reabilitare în justiția penală: perspective internaționale
17 Iunie 2024
Instruirea profesioniștilor din sistemele corecționale în lucru cu agresorii familiali
30 Mai 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Vacanța în siguranță protejează copilăria
13 Iunie 2024
Soluții digitale inovative pentru servicii în domeniul justiției, prezentate în cadrul unui concurs
30 Aprilie 2024
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
noi in facebook

Campania de informare: Fii stăpân de siguranţa ta! - continuă în raionul Floreşti şi Şoldăneşti

loading ...