RO
Aplicarea programului de reabilitare ,,Drink&Drive” în Republica Moldova pentru persoanele prinse la volan în stare de ebrietate

Aplicarea programului de reabilitare ,,Drink&Drive” în Republica Moldova pentru persoanele prinse la volan în stare de ebrietate

02 Decembrie 2015

 

În scopul implementării în Republica Moldova a Programului ,,Drink&Drive”, destinat persoanelor care au comis infracțiuni sub influența consumului de alcool la volan, Șeful adjunct al Oficiului central de probațiune – Sergiu Mărgărint s-a întrunit, astăzi 2 decembrie, în ședință de lucru cu Myrthe Feddema – consilier regional al Ambasadei Olandei la București și Victor Zaharia – Director al Institutului de Reforme Penale din Republica Moldova.
Proiectul vizează elaborarea programului ,,Drink&Drive”, ce va fi derulat pentru perioada 2016 – 2017, în parteneriat cu Serviciul de probațiune din Olanda, România și Republica Moldova.
 
Astfel, proiectul va fi împărțit pe cîteva etape ce vor include: analiza situației curente în Moldova cu privire la reabilitarea delincvenților care au condus în stare de ebrietate și prevenirea recidivei a acestor infracțiuni, schimb de bune practici cu privire la instrumentele de lucru utilizate de către serviciile de probațiune din Olanda și România, precum și formarea de formatori (consilieri de probațiune) în aplicarea programului pentru persoanele aflate în evidența probațiunii. Totodată, modelul programului olandez și român va fi adaptat necesităților și specificului sistemului de justiție din Republica Moldova.
 
Programul are ca impact disponibilitatea aplicării alternativelor la pedeapsa cu închisoare pe termen scurt,  creșterea gradului de siguranță în trafic, precum și diminuarea recidivei în rîndul persoanelor care au condus în stare de ebrietate.
 
Reamintim că, pe parcursul perioadei, 3 – 4 septembrie 2015, în incinta Oficiului central de probaţiune, reprezentanţi ai sistemului de probaţiune din RM şi Olanda s-au întrunit pentru a discuta despre posibilitatea implementării în Republica Moldova a programului ,,Drink&Drive”. În rezultatul acestor sesiuni de discuţii, experţii din Olanda au efectuat o analiză a situaţiei actuale în Republica Moldova privind problema conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului, după care au înaintat propunerea de proiect spre finanțare către Ambasada Olandei la București.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Aplicarea programului de reabilitare ,,Drink&Drive” în Republica Moldova pentru persoanele prinse la volan în stare de ebrietate

loading ...