RO
Activități de colaborare orientate pentru viitor între Oficiul central de probațiune și Centrul de Plasament al Copilului „Regina Pacis”

Activități de colaborare orientate pentru viitor între Oficiul central de probațiune și Centrul de Plasament al Copilului „Regina Pacis”

07 Mai 2015

 

La 6 mai 2015, Sergiu Mărgărint - șef adjunct al OCP şi Aliona Gîrbu - şef serviciul probațiune juvenilă și presentințială s-au întrunit cu reprezentanți ai Centrului de Plasament al Copilului „Regina Pacis”. În cadrul vizitei s-a discutat despre posibilitatea familiarizării consilierilor de probaţiune cu modul de lucru al Centrului, având în vedere rolul major pe care îl are acesta în protecţia temporară a copilului aflat în dificultate (copiii străzii, copii, care provin din familii social vulnerabile etc.), socializarea şi (re)integrarea acestuia în familia (biologică, extinsă, adoptatoare) şi comunitate.

Gheorghe Brăduţanu, manager al Centrului ,,Regina Pacis” a menţionat că „Centrul a fost înfiinţat şi creat, ca parte componentă, de către Fundaţia „Regina Pacis” Moldova. Instituția este acreditată de Consiliul Național de Acreditare a Prestatorilor de Servicii Sociale pe lângă Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova, în baza Legii nr.129 din 08.06.2012 și a Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr. 95 din 07.02.2014”.

Astfel, Centrul îşi propune să ofere o şansă de integrare socială unei categorii defavorizate de copii – „copiii străzii”, prin acordarea de adăpost pe parcursul a 24 de ore, asistenţă medicală de urgenţă, asistenţă socială şi juridică, consiliere psihopedagogică, educaţie. Totodată, în CPC sunt îngrijiţi şi educaţi copii aflaţi în dificultate cu vârsta cuprinsă între 7 – 18 ani din toate regiunile ţării. Copilul din această categorie se află în Centrul pe o perioadă de pînă la 12 luni, sau pînă în momentul în care se va găsi varianta optimă de soluţionare a cazului (la împlinirea majoratului). Activitatea Centrului este direcţionată pe copil, pe consolidarea Eu-lui, formarea imaginii de sine pozitive, stimularea respectului de sine, dezvoltarea conştiinţei de sine. Anual, pentru aproximativ 100 de copii, în perioada lunilor iulie-august, cu suportul voluntarilor din Italia sunt organizate tabere de vară, atât pentru copiii Centrului, cât şi pentru alţi copii din familiile social-vulnerabile.

La finele vizitei reprezentanţii OCP au primit în dar din partea gazdei tablouri din lemn şi felicitări, realizate de către discipolii Centrului de Plasament.

Menţionăm că, la 2 aprilie 2015, a fost încheiat Acord de colaborare între Oficiul central de probaţiune și Fundaţia „Regina Pacis”. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
STOP FALS
10 Decembrie 2024
Consolidarea managmentului resurselor umane în cadrul serviciilor penitenciare și de probațiune din Republica Moldova
06 Decembrie 2024
Vizită de studiu în Estonia
22 Noiembrie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Promovează schimbări benefice pentru justițiabili.
11 Decembrie 2024
„Îmi recunosc vina!” Agresorii domestici – calea spre recuperare
11 Decembrie 2024
Măsuri privind sancționarea și prevenirea stării de ebrietate la volan
02 Octombrie 2024
noi in facebook

Activități de colaborare orientate pentru viitor între Oficiul central de probațiune și Centrul de Plasament al Copilului „Regina Pacis”

loading ...