RO
Activitatea desfăşurată de către BP Bender în comun cu Biroului Siguranţă Copii al IP

Activitatea desfăşurată de către BP Bender în comun cu Biroului Siguranţă Copii al IP

30 Aprilie 2015

 

Consilierii de probaţiune din cadrul BP Bender în comun cu reprezentanții Biroului Siguranţă Copii al IP mun. Bender au desfăşurat la 27 aprilie 2015, o oră informativă cu elevii claselor a VII-a cu genericul “Drepturile şi obligaţiile copilului în contact cu legea” în incinta Liceului Teoretic „Mihai Viteazul”, s. Varniţa.

Scopul acestei lecţii a fost informarea copiilor cu privire la drepturile şi responsabilităţile lor la contactul cu sistemul de justiţie, structurile şi persoanele de referinţă cărora să se adreseze în cazul în care le sînt încălcate drepturile. Reprezentanţii Biroului Siguranţă Copii le-au vorbit elevilor despre drepturile omului, prevederile Convenţiei internaţionale cu privire la drepturile copilului, drepturile şi obligaţiile copilului cu statutul: victimă, copil în conflict cu legea, martor.

Consilierii au informat copii despre activitatea probaţiunii, cine pot fi subiecţi ai probaţiunii şi consecinţele comportamentului antisocial, explicînd tinerilor că indiferent de statutul pe care îl deţin cînd intră în contact cu legea: victimă, copil în conflict cu legea, martor, necesităţile lor vor fi satisfăcute, drepturile lor vor fi respectate şi per total aceştia vor beneficia de o protecţie. De asemenea, aceştia au făcut cunoştinţă cu reţeaua de servicii socio-educative, adresate copiilor aflaţi în conflict cu legea şi datele de contact utile în cazul în care necesită o consultanţă sau le sînt încălcate drepturile.

Tinerii au fost informaţi despre lansarea la nivel naţional a campaniei “Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi”, ce are ca scop principal ridicarea gradului de cunoaştere şi conştientizare a drepturilor.

În cadrul orei informative elevii au vizionat filmul ”Justiţia pentru copii. Cunoaşteţi drepturile împreună cu noi”. După prezentarea filmului a fost iniţiată o discuţie cu elevii pe marginea celor vizionate. La final, elevii au completat o anchetă cu întrebări la tematica filmului şi ce şi-ar dori pe viitor să mai cunoască.

Activitatea desfășurată a abordat mai multe aspecte legislative legate de justiția juvenilă,  analiza unui film documentar şi unele studii de caz, în vederea responsabilizării şi informării elevilor pe tematica delincvenţei juvenile.          

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Activitatea desfăşurată de către BP Bender în comun cu Biroului Siguranţă Copii al IP

loading ...