RO
Acţiuni de caritate cu prilejul sărbătorilor de iarnă desfăşurate de către Birourile de probaţiune

Acţiuni de caritate cu prilejul sărbătorilor de iarnă desfăşurate de către Birourile de probaţiune

04 Ianuarie 2016


 În perioada sărbătorilor de iarnă, consilierii din cadrul Birourilor de probaţiune municipale şi teritoriale au organizat mai multe acţiuni culturale în scop caritabil, pentru a acorda o mână de ajutor subiecţilor probaţiunii aflaţi la evidenţă cît şi copiilor din familii social vulnerabile.

În acest context, au fost organizate următoarele acţiuni:
- Biroul de probaţiune Centru a organizat o acţiune de binefacere la Centrul de reabilitare socială a copiilor „Casa Gavroche” mun. Chişinău. În cadrul evenimentului, consilierii de probaţiune au înmînat 18 cadouri pentru copiii rămaşi fără îngrijire părintească.
- Biroul de probaţiune Ciocana în comun cu colaboratorii Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici” au organizat o activitate culturală cu scopul de a aduce copiilor cît mai multă bucurie, bună dispoziţie şi aventură. Copii au participat activ la jocuri distractive, concursuri şi au vizionat un spectacol cu Moş Crăciun şi Alba ca Zăpada. La finele spectacolului, copii au primit cadouri cu dulciuri.
- Biroul de probaţiune Străşeni în comun cu Centrul de Reabilitare şi Sprijin pentru Copii şi Tineret cu Handicap Mintal şi Fizic „Paradis” or. Străşeni au acordat produse alimentare pentru cinci condamnaţi, ce provin din familii social vulnerabile aflaţi la evidenţa iar copiii lor au primit îmbrăcăminte, jucării şi cărţi.
- Biroul de probaţiune Basarabeasca a organizat pentru minorii care se află la evidenţă, o excursie la Centrul Raional de Creaţie a copiilor „Luceafărul” din or. Basarabeasca. În cadrul acestei excursii, minorii au vizionat expoziţia prin care a fost prezentată o serie de lucrări ale copiilor din diferite domenii de creaţie – pictură, croşetare, lucrul în lemn, aplicaţii, origami şi desen decorativ.
- Biroul de probaţiune Criuleni în colaborare cu administraţia Muzeului or. Criuleni a organizat pentru 4 minori la evidenţă, o excursie la muzeul din or. Criuleni, unde copiii au avut ocazia să cunoască istoria raionului Criuleni, cultura şi trecutul neamului nostru.
- Biroul de probaţiune Briceni a organizat pentru 2 minori la evidenţă vizionarea concertului, care a avut loc la Centru Comunitar multifuncţional din or. Briceni. 
- Biroul de probaţiune Anenii Noi în comun cu Centrul de Creaţie a Elevilor „Ciocîrlia” a oferit minorilor care se află la evidenţă şi copiilor, mamele cărora le-au fost aplicată amînarea executării pedepsei posibilitatea de a participa la festivalul cu genericul „Feerie de Crăciun”. Totodată, copii au vizionat spectacolul de revelion.
- Biroul de probaţiune Şoldăneşti în colaborare cu Consiliul Raional Şoldăneşti a organizat Caravana de Crăciun, contribuind la acordarea ajutorului umanitar unei familii din satul Cotiujeni Mari, r-l Şoldăneşti. În acest context, consilierii de probaţiune au organizat o mică sărbătoare şi le-au dăruit cadouri şi dulciuri minorilor şi copiilor, mamele cărora se află la evidenţă.
Biroul de probaţiune Nisporeni împreună cu elevii voluntari din cadrul L.T. „Boris Cazacu” au desfăşurat o lecţie, la care au participat 6 subiecţi ai probaţiunii. În cadrul activităţii, minorii au făcut cunoştinţă cu tradiţiile şi sărbătorile de iarnă. Totodată, copii au primit cadouri ce ţin de haine şi pachete de igienă personală. Prin activitatea desfăşurată, consilierii au contribuit la aceea ca minorii să devină mai activi, mai veseli, mai comunicativi, să-şi dezvolte încrederea în forţele proprii şi spiritul de independenţă.

Aceste acţiuni au fost desfăşurate în scopul promovării reintegrării sociale a persoanelor în conflict cu legea, prin acordarea diferitor beneficii şi servicii, readucerea speranţei în sufletul copiilor aflaţi într-o situaţie diferită de semenii lor, precum şi de a le oferi mai multe bucurii, clipe de bună dispoziţie şi căldură sufletească.

Totodată, în ajunul Noului An, consilierii din cadrul Birourilor teritoriale şi municipale au adresat subiecţilor de probaţiune urări de sănătate, pace în suflet, căldură în inimi, bunăstare, voie bună, armonie, multă energie şi optimism în viitor.

 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Viorel Sochircă a fost numit director al Inspectoratului Național de Probațiune
24 Iunie 2024
Conferința privind explorarea abordărilor eficiente de reabilitare în justiția penală: perspective internaționale
17 Iunie 2024
Instruirea profesioniștilor din sistemele corecționale în lucru cu agresorii familiali
30 Mai 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Vacanța în siguranță protejează copilăria
13 Iunie 2024
Soluții digitale inovative pentru servicii în domeniul justiției, prezentate în cadrul unui concurs
30 Aprilie 2024
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
noi in facebook

Acţiuni de caritate cu prilejul sărbătorilor de iarnă desfăşurate de către Birourile de probaţiune

loading ...