RO
Acord de colaborare semnat între Birourile de probaţiune Buiucani şi Botanica mun. Chişinău cu Organizaţia Narcoticii Anonimi din Moldova (NA)

Acord de colaborare semnat între Birourile de probaţiune Buiucani şi Botanica mun. Chişinău cu Organizaţia Narcoticii Anonimi din Moldova (NA)

30 Ianuarie 2015

 

La 28 ianuarie 2015, de către Biroul de probaţiune Buiucani a fost desfăşurată şedinţa cu Organizaţia Narcoticii Anonimi din Moldova (NA) cu genericul „Alternative pentru a renunţa la drog”. La şedinţă au participat angajaţii Biroului de probaţiune Buiucani, Pascalova Svetlana, Şef, Otean Anatolie, Şef adjunct, Muşeţ Alina, consilier principal, Zamşa Oleg, consilier principal, Urmaşu Serghei, consilier superior, Moscali Tatiana, consilier de probațiune și angajaţii Biroului de probaţiune Botanica, Golubţov Ion, Şef adjunct, Gadîmba Viorica, consilier principal, Tighineanu Alexei, consilier de probațiune şi 2 reprezentanţi NA.
 
Consumul de droguri reprezintă una din provocările cu care se confruntă comunitatea. Efectele directe sau indirecte ale acestuia se manifestă ca un fenomen îngrijorător. Reprezentanţii NA au menţionat că numărul consumatorilor este în creștere, iar implicarea comunităţii este foarte importantă pentru ca consumatorii de droguri să înţeleagă că nu sunt singuri în faţa dependenţei şi că pot fi ajutaţi, dacă au voinţă şi doresc să renunţe complet la consumul de droguri.
 
Svetlana Pascalova a relatat că condiţiile de a frecventa întâlnirile cu NA sunt simple şi nu reprezintă nici un impediment pentru o persoană să se înscrie în program, iar pe viitor ar fi necesar de intensificat conlucrarea dintre instituţii, cu scopul de a ajuta beneficiarii dependenţi de droguri de a reveni la o viaţă normală.
 
Ion Golubţov a menţionat că existenţa unei asemenea organizaţii este binevenită în societatea noastră, deoarece în ultimul timp flagelul consumului de droguri a luat amploare şi la evidenţa Biroului sunt persoane consumatoare care îşi doresc să renunţe, însă  nu au voinţă şi nici suport din partea rudelor, societăţii.
 
La finele şedinţei a fost semnat un acord de colaborare între Birourile de probaţiune Buiucani şi Botanica cu Organizaţia Narcoticii Anonimi în vederea eficientizării colaborării şi acordarea ajutorului reciproc, cu scopul reintegrării şi resocializării persoanelor condamnate. În cele din urmă, reprezentanţii NA au oferit participanţilor pliante şi postere care conţin informaţii despre activitatea organizaţiei.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
01 Aprilie 2024
Schimb de experiență privind practicile și instrumentele de reintegrare în societate
14 Martie 2024
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru anul 2023
05 Martie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
noi in facebook

Acord de colaborare semnat între Birourile de probaţiune Buiucani şi Botanica mun. Chişinău cu Organizaţia Narcoticii Anonimi din Moldova (NA)

loading ...