RO
10 decembrie – „Ziua Internaţională a Drepturilor Omului”, marcată de către Birourile de probaţiune

10 decembrie – „Ziua Internaţională a Drepturilor Omului”, marcată de către Birourile de probaţiune

17 Decembrie 2015

În perioada 8 - 11 decembrie 2015, consilierii din cadrul Birourilor de probațiune au desfăşurat la nivel național un şir de evenimente cu prilejul „Zilei Internaționale a drepturilor omului”. Evenimentul a fost marcat cu o serie de activități: lecții informative, întruniri, sesiuni de informare cu participarea consilierilor de probaţiune în comun cu studenți, elevi din licee şi beneficiari din evidenţa Birourilor de probațiune.
 
Consilierii de probațiune au reuşit să evidențieze că respectarea unor drepturi fundamentale nu este o activitate sărbătorită într-o zi a unui an, ci o practică desfăşurată zi de zi, pentru protejarea demnităţi şi valorii umane.
 
În cadrul unui amplu program au fost realizate următoarele activități:
- 23 lecţii informative în licee, gimnazii şi şcoli profesionale desfăşurate de către consilierii de probaţiune cu scopul de a informa elevii şi studenţii despre protecţia şi asigurarea drepturilor omului în Republica Moldova. Copii au fost informaţi despre unele prevederi ale Convenţiei internaționale cu privire la drepturile copilului, au discutat despre cum sunt garantate şi respectate de stat drepturile copilului. Totodată au fost puse în discuţie problemele în privinţa minorilor, reintegrarea socială a minorilor vulnerabili aflaţi în situaţii de risc, prin dezvoltarea politicilor in domeniul protecţiei copilului, prevenirea şi reducerea situaţiilor de risc la adolescenţi vulnerabili, adaptarea serviciilor sociale la necesităţile acestei categorii de copii şi părinţilor lor. Activităţile menţionate au fost desfăşurate de către Birourile de probaţiune Ciocana, Centru, Basarabeasca, Străşeni, Briceni, Nisporeni, Cimişlia, Rîşcani Nord, Edineţ, Teleneşti, Cantemir, Criuleni, Anenii Noi, Făleşti, Floreşti, Rezina, Orhei, Leova, Sîngerei, Ungheni, Hînceşti, Călăraşi.
 
- 16 întruniri au fost derulate de către consilierii de probaţiune pentru subiecţii probaţiunii care se află la evidenţa BP Buiucani, Botanica, Taraclia, Şoldăneşti, Nisporeni, Bălţi, Ocniţa, Cahul, Bender, Glodeni, Ialoveni, Nisporeni, Drochia, Soroca. La aceste întruniri au participat reprezentanți ai Procuraturii, reprezentanţi Inspectoratului de Poliţie, Agenţiei pentru Ocuparea Forţelor de Muncă, asistenţi sociali, Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului.
 
- Birourile de probaţiune Ialoveni, Dubăsari, Donduşeni, au organizat „Ziua uşilor deschise”, cu scopul de a spori gradul de informare a cetăţenilor în domeniul drepturilor omului dar şi modalităţile de combatere a încălcărilor acestora la nivel naţional.
 
- Consilierii BP Ştefan Vodă, Drochia, Soroca au distribuit pliante şi broşuri elevilor, beneficiarilor şi publicului larg privind „Drepturile Omului,” cu scop informativ în domeniul drepturilor omului.
 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică Disponibile Aplicate
Noutăți
Sesiunea de instruire „Lucrul cu agresorul orientat către siguranța victimei și evaluarea riscurilor”
22 Iulie 2024
Viorel Sochircă a fost numit director al Inspectoratului Național de Probațiune
24 Iunie 2024
Conferința privind explorarea abordărilor eficiente de reabilitare în justiția penală: perspective internaționale
17 Iunie 2024
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Vacanța în siguranță protejează copilăria
13 Iunie 2024
Soluții digitale inovative pentru servicii în domeniul justiției, prezentate în cadrul unui concurs
30 Aprilie 2024
”În Republica Moldova, trei din patru femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de abuz din partea partenerului”
05 Decembrie 2023
noi in facebook

10 decembrie – „Ziua Internaţională a Drepturilor Omului”, marcată de către Birourile de probaţiune

loading ...