RO
Tot mai multe cazuri de violență în familie

Tot mai multe cazuri de violență în familie

08 Decembrie 2020
În ultima perioadă, tot mai multe cazuri de violență în familie se înregistrează la nivel național, dat fiind faptul că în primele 9 luni ale anului 2020, magistrații eu emis 478 de ordonanțe de protecție.
Majoritatea ordonanțelor de protecție sunt emise în favoarea sexului feminin, dar totodată avem și un număr sporit din partea altor membri ai familiei întrucât aici intervin și părinții, și copii, și soțul. În proporție de circa 30 la sută. Bărbații extrem și extrem de rar denunță cazurile de violență.”, a comunicat directorul Inspectoratului Național de Probațiune, Andrei IAVORSCHI.

Totodată, psihologul, Aurelia BALAN COJOCARU, afirmă: „Cu agresorii ar trebui de lucrat mult, pentru că dacă cu victimele violenței în familie s-au mai început în ultimii ani a mișca lucrurile. Nu sunt de neglijat agresorii pentru că o victimă a violenței în familie revenită într-un mediu agresiv riscă în proporție de 80 la sută să devină din nou.

Știm că nicio comunitate nu este imună la impactul violenței în familie. Prin urmare, fiecare dintre noi trebuie să își asume responsabilitatea în prevenirea violenței în familie, provocând și schimbând atitudini și comportamente în cadrul comunității noastre.

 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Tot mai multe cazuri de violență în familie

Tot mai multe cazuri de violență în familie

Tot mai multe cazuri de violență în familie

loading ...