RO
Ziua copilului - marcată de Inspectoratul Naţional de Probaţiune

Ziua copilului - marcată de Inspectoratul Naţional de Probaţiune

07 Iunie 2016


Ziua de 1 Iunie – „Ziua Internaţională a Copilului” este o zi în care trebuie să sărbătorim copilăria, este un prilej de a oferi sprijin copiilor, este o zi care vrea să arate că el, copilul, este un mare dar al vieţii – dar ce trebuie să fie ocrotit şi iubit necondiţionat. Copilăria este o lume de poveste, plină de culoare, veselie și aventuri minunate, o vârstă a frumuseții și inocenței sufletești.

În acest context, la 2 iunie 2016,  Inspectoratul Naţional de Probaţiune în comun cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie Misiunea Republica Moldova şi Asociaţia Obştească „Ave Copiii” au desfăşurat un şir de activităţi cultural-educative pentru 20 minori care se află în evidenţa Birourilor de probaţiune municipale.

Astfel, programul a inclus vizita la Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” s. Suruceni, r-l Ialoveni; „Zooclub” s. Bardar, r-l Ialoveni precum şi vizitarea fabricii de îngheţată  S.C. „Sandriliona” or. Ialoveni.

Excursia la Mănăstire a reprezentat un prilej în plus de învăţare şi socializare în sânul Bisericii. Copii au aflat  lucruri noi despre ceea ce înseamnă viaţa într-o mănăstire şi, în acelaşi timp, să cunoască aceste locuri încărcate de istorie şi spiritualitate, reprezentative pentru zona noastră. 

De asemenea, copii au vizitat „ Zooclub” din satul Bardarcare a adus bucuria conectării la lumea animală a planetei noastre, modul de viață și arealul de răspîndire. Totodată, copii au acumulat cunoștințe suplimentare despre zoologie.

Cea mai mare surpriză pentru copii a fost atunci cînd au mers în vizită la fabrică de îngheţată S.C. „Sandriliona” pentru a urmări procesul de muncă, dar și din ce și cum este preparat cel mai dulce și rece desert din lume. Totodată, colaboratorii de la fabrică au arătat și explicat cum funcționează utilajele de preparare a îngheţatei .La finalul excursiei, copii au fost serviți cu toate felurile de înghețată din asortimentul fabricii.

Ala Juvala - specialist din cadrul Serviciului probaţiune juvenilă şi presentinţială a declarat că „Din păcate, acești copii, trebuie să lupte pentru dragoste, care înseamnă atât de mult, tocmai pentru că le lipseşte. De aceea, noi în această zi dorim să acordăm atenţie şi sprijin tuturor copiilor, deoarece, toţi au nevoie de dragoste şi înţelegere.Această excursie a avut multiple valențe de informare și educare, a produs bucurie, relaxare, facilitând de asemenea acumularea de cunoștințe, creșterea coeziunii grupului și consolidarea relațiilor de prietenie, stabilirea unui climat de încredere și căldură sufletească”.

La finalul evenimentului, copii au rămas încântați și mulțumiți pentru căldura sufletească, atenţia şi surprize pe care le-au avut în această zi.

 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md
 
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Ziua copilului - marcată de Inspectoratul Naţional de Probaţiune

loading ...