RO
Vizite de studiu în cadrul misiunii Doamnei Laetitita Constantini

Vizite de studiu în cadrul misiunii Doamnei Laetitita Constantini

04 Octombrie 2019

 La 03 octombrie 2019, vizita de studiu a Doamnei Laetitia Constantini, Șef al Biroului de executare a pedepselor și grațierilor al Ministerului Justiției din Franța, a început cu o ședință în comun cu reprezentanții Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești, în cadrul căreia au fost abordate competențele executorilor judecătorești din Republica Moldova, aspectele legislative și carențele existente.
Programul vizitei de studiu a inclus o ședință la Curtea de Apel Chișinău, în cadrul căreia au fost punctate domeniile de intervenție a instanței de apel la nivelul asigurării executării pedepselor, au fost expuse părerile asupra măsurilor neprivative de libertate, opiniile asupra pedepselor existente și ce alte măsuri alternative detenției ar putea facilita calitatea resocializării infractorilor.
Din programul vizitei, de asemenea, a făcut parte și vizită la Penitenciarul nr. 9- Pruncul. În cadrul vizitei au fost prezentate aspectele mediului penitenciar prin prisma activității serviciilor din cadrul instituției, drepturile şi obligaţiunile persoanelor private de libertate, măsurile de securitate, pază, educativ – ocupaționale și programele psiho – sociale care sunt implementate de către angajați.
Totodată, a fost prezentată spitalul, sala de proceduri medicale și blocul destinat întrevederilor de lungă durată.
Vizita întreprinsă a Doamnei Laetitiei Constantini la Chișinău este o dovadă a sprijinului autorităților franceze acordat Republicii Moldova în vederea implementării reformelor democratice și consolidării statului de drept

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Vizite de studiu în cadrul misiunii Doamnei Laetitita Constantini

loading ...