RO
Vizita Secretarului General al Organizației Europene pentru Probațiune (CEP) în Republica Moldova

Vizita Secretarului General al Organizației Europene pentru Probațiune (CEP) în Republica Moldova

19 Iulie 2013

 

În perioada 16 – 18 iulie 2013, a avut loc vizita oficială a Secretarului General al Organizației Europene pentru Probațiune (CEP), Willem van der Brugge, vizită generată de înscrierea în rîndul membrilor permanenți a Serviciului de Probațiune din Republica Moldova în ianuarie 2012.  Willem van der Brugge s-a aflat la prima sa vizită în Republica Moldova, avînd drept scop familiarizarea cu sistemul de probațiune din Moldova.

La 17 iulie, Secretarul general al CEP, a efectuat o vizită de lucru la Ministerul Justiției unde s-a întîlnit cu Vladimir Grosu, Viceministrul Justiției și Vladimir Popa, Șef al Oficiului central de probațiune. Întrevederea a avut ca scop examinarea posibilității de desfășurare a Conferinței Europene a țărilor Europei de Est și Centrale în domeniul probațiunii, în luna aprilie a anului 2014, la Chișinău.

În cadrul întrevederii Vladimir Grosu a menționat că ,,una din direcțiile principale în implementarea Strategiei de Reformă a Sectorului Justiției este consolidarea serviciului de probațiune, iar în scopul fortificării instituției se urmărește dezvoltarea relațiilor de colaborare cu organizațiile internaționale și europene, unul din parteneri fiind Organizația Europeană de Probațiune.”

În discursul său, Willem van der Brugge a subliniat faptul că ,,deși Serviciul de probațiune din Moldova este la o etapă incipientă a reușit să înregistreze mari progrese în această perioadă. Suntem bucuroși că Republica Moldova a devenit membră a CEP și suntem mândri de eforturile depuse și realizările lor.” În acest context, Secretarul general al CEP a ținut să precizeze importanța desfășurării Conferinței Europene a țărilor Europei de Est și Centrale în domeniul probațiunii, la Chișinău, întrucît realizarea acestei conferinţe va permite participanţilor invitaţi ce reprezintă serviciile de probaţiune europene să facă schimb de bune practici în domeniu.

Șeful Oficiului central de probațiune, Vladimir Popa a afirmat că ,,aderarea la CEP este importantă pentru dezvoltarea probațiunii în Moldova, la nivel național cît și la nivel internațional”. Șeful OCP a ținut să precizeze faptul că în luna octombrie 2013, la Londra, se va desfășura Congresul mondial în domeniul probațiunii, cu participarea și prezentarea unui raport din partea Republicii Moldova.

Deasemenea, la 17 iulie 2013, Willem van der Brugge a efectuat o vizită la Biroul de probațiune Buiucani, mun. Chișinău, pentru a face cunoștință cu consilierii de probațiune ce activează în cadrul Biroului, precum și activitatea ce o desfășoară cu beneficiarii aflați în evidența probațiunii. Oficialul a precizat că ,,Este încîntat de performanțele și eforturile depuse de către consilierii de probațiune în scopul reintegrării în societate a persoanelor aflate în conflict cu legea penală”.

Totodată, ținem să menționăm că la 19 aprilie 2012, cu prilejul celebrării a 5 ani de activitate instituțională a Serviciului de probațiune din Republica Moldova, a fost organizată conferința internațională intitulată Serviciul de Probaţiune din Republica Moldova la 5 ani de activitate: noi provocări”, iar oaspetele de onoareal acestui eveniment a fost Ex-Secretarul general al CEP, Leo Tigges.


 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Vizita Secretarului General al Organizației Europene pentru Probațiune (CEP) în Republica Moldova

loading ...