RO
Vizita reprezentanţilor Departamentului de Corecţie a Republicii Belarus

Vizita reprezentanţilor Departamentului de Corecţie a Republicii Belarus

20 Ianuarie 2016

 

Astăzi, 20 ianuarie 2015, Vladimir Popa - şef al Oficiului central de probaţiune s-a întrunit în  şedinţă de lucru cu reprezentanţi ai Departamentului de Corecţie a Republicii Belarus, Alexandru Cralico – şef al Direcţiei planificare a executării pedepselor şi Jana Baturiţcaia - şef al Direcţiei executării pedepselor.

 
Vizita a avut ca scop preluarea bunelor practici a Republicii Moldova în domeniul probaţiunii, întrucît reprezentanţii Departamentului de corecţie au misiunea de a elabora cadrul normativ cu privire la adaptarea socială a persoanelor în conflict cu legea în Republica Belarus.
 
În cadrul întrevederii, Ion Golubţov – Şef al Direcţiei monitorizare a activităţii de probaţiune a făcut o prezentare generală a activităţii sistemului de probaţiune, reformele din domeniul probaţiunii, ajustările legislative recente, schimb de experienţă privind activităţile de resocializare şi reintegrare în societate a persoanelor în conflict cu legea, precum şi problemele cu care să confruntă probaţiunea la etapa actuală. Reprezentanţii OCP au pus accent pe importanţa întocmirii de către consilierii de probaţiune a referatului presentenţial în scopul oferirii organului de urmărire penală şi instanţei de judecată a informaţiilor corecte şi relevante despre persoana bănuitului/învinuitului/inculpatului şi perspectivele de reintegrare a acestuia.
 
De asemenea, reprezentanţii Republicii Belarus au avut posibilitatea să ia cunoştinţă cu activitatea consilierilor de probaţiune din cadrul Biroului de probaţiune Hînceşti.
  
 
 Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Vizita reprezentanţilor Departamentului de Corecţie a Republicii Belarus

loading ...