RO
Vizita managerului de evaluare a proiectelor din cadrul Fundaţiei Drosos, Tobias Lengsfeld

Vizita managerului de evaluare a proiectelor din cadrul Fundaţiei Drosos, Tobias Lengsfeld

16 Septembrie 2013

 

La 13 septembrie 2013, a avut loc vizita managerului de evaluare a proiectelor din cadrul Fundaţiei Drosos, Tobias Lengsfeld, în cadrul Oficiului Central de Probaţiune. Scopul vizitei sale a fost familiarizarea cu activitatea serviciului de probațiune, cît și necesităţile de dezvoltare a acestuia, priorităţile tematice ale Fundației Drosos fiind:

- suportul şi reintegrarea grupurilor marginalizate, cum ar fi minorii, deţinuţii şi familiile lor, victimele violenţei (domestice) şi exploatării;
- reducerea riscului pentru grupurile cu HIV;
- împuternicirea economică a femeilor şi copiilor marginalizaţi;
- sprijin pentru activităţile creative ale tinerilor marginalizaţi.
 
În cadrul întrevederii Șeful OCP, Vladimir Popa, a menţionat că ,,printre multiplele sisteme vulnerabile din Republica Moldova este şi cel al justiţiei, o parte componentă fiind probațiunea. Iar în scopul fortificării sectorului se urmăresc unele parteneriate cu diferite organizaţii guvernamentale si non – guvernamentale atît locale cît şi internaţionale pentru sponsorizarea a 3 centre educaţionale şi de reabilitare a subiecţilor probaţiunii ce urmează a fi edificate pe teritoriul țării.” La rîndul său, Tobias Lengsfeld a subliniat faptul că ,,Serviciul de probaţiune din Moldova este un domeniu foarte interesant pentru fundaţia Drosos şi urmează a fi discutată în cadrul consiliului administrativ al fundaţiei colaborarea cu Oficiul central de probațiune”.
 
Fundaţia Drosos sprijină proiectele care au drept scop direct îmbunătăţirea situaţiei beneficiarilor (formarea profesională, asistenţa socială/ juridică, plasarea în cîmpul muncii, etc). Scopul acestora ca şi cel al Oficiului Central de Probaţiune în domeniul penitenciar este de a pregăti persoanele din detenție pentru eliberarea lor şi de a susține reintegrarea lor socială şi economică în societate după eliberare.
 
În acest context, Şeful OCP a precizat importanţa desfășurării unor activităţi în domeniul probaţiunii în colaborare cu Fundația Drosos, întrucît realizarea acestora va permite subiecţilor probaţiunii post-penitenciare să acumuleze cunoştinte şi bune practice cu scopul de prevenire a recidivismul.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Vizita managerului de evaluare a proiectelor din cadrul Fundaţiei Drosos, Tobias Lengsfeld

loading ...