RO
Vizită de studiu în Republica Polonă

Vizită de studiu în Republica Polonă

20 Iunie 2014

 

 
În perioada 9 - 12 iunie 2014, a avut loc o vizită de studiu în orașul Varșovia, Polonia. Republica Moldova a fost reprezentată de către o delegaţie formată din Viceministrul Justiţiei, Vladimir GROSU, directorul Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Ana DABIJA şi şeful Oficiului central de probaţiune, Vladimir POPA.
 
Scopul acestei vizite a fost schimbul de experienţă, prezentarea normelor europene de detenţie, împărtăşirea reciprocă a celor mai bune practici ale sistemelor penitenciare şi probaţiune din ambele ţări, cît şi schimbul de bune practice în acest domeniu.
 
În acest context, membrii delegaţiei au întreprins o vizită la Ministerul Justiţiei, unde au avut o întrevedere cu vice-secretarul de Stat, Stanisław CHMIELEWSKI, vizita avînd drept efect semnarea unei scrisori de intenţie pentru dezvoltarea colaborării dintre Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Justiţiei al Republicii Polonia.
 
Totodată, membrii delegaţiei au vizitat unele instituţii penitenciare, printre care Instituţia penitenciară din Varșovia – Mokotów, Instituţia din Piotrków Trybunlaski, Consiliul Naţional al Magistraturii, Oficiul de Monitorizare Electronică și Procuratura Generală. Astfel, această vizită a oferit posibilitatea de a face cunoştinţă cu practicile de lucru cu deţinuţii cît şi cu felul în care funcţionează sistemele de monitorizare electronică în Republica Polonia.
 
Vizitele de studiu efectuate pe probleme penitenciare şi probaţiune organizate în ultimii ani, au devenit oportunităţi importante pentru schimbul de bune practici internaţionale şi experienţe privind punerea în aplicare a standardelor europene cît şi îmbunătăţirea relaţiilor de parteneriat a Oficiului central de probaţiune din Republica Moldova cu serviciile de probaţiune din diferite ţări.


 

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Vizită de studiu în Republica Polonă

loading ...