RO
Vizită de studiu în Republica Polonă

Vizită de studiu în Republica Polonă

20 Iunie 2014

 

 
În perioada 9 - 12 iunie 2014, a avut loc o vizită de studiu în orașul Varșovia, Polonia. Republica Moldova a fost reprezentată de către o delegaţie formată din Viceministrul Justiţiei, Vladimir GROSU, directorul Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Ana DABIJA şi şeful Oficiului central de probaţiune, Vladimir POPA.
 
Scopul acestei vizite a fost schimbul de experienţă, prezentarea normelor europene de detenţie, împărtăşirea reciprocă a celor mai bune practici ale sistemelor penitenciare şi probaţiune din ambele ţări, cît şi schimbul de bune practice în acest domeniu.
 
În acest context, membrii delegaţiei au întreprins o vizită la Ministerul Justiţiei, unde au avut o întrevedere cu vice-secretarul de Stat, Stanisław CHMIELEWSKI, vizita avînd drept efect semnarea unei scrisori de intenţie pentru dezvoltarea colaborării dintre Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Justiţiei al Republicii Polonia.
 
Totodată, membrii delegaţiei au vizitat unele instituţii penitenciare, printre care Instituţia penitenciară din Varșovia – Mokotów, Instituţia din Piotrków Trybunlaski, Consiliul Naţional al Magistraturii, Oficiul de Monitorizare Electronică și Procuratura Generală. Astfel, această vizită a oferit posibilitatea de a face cunoştinţă cu practicile de lucru cu deţinuţii cît şi cu felul în care funcţionează sistemele de monitorizare electronică în Republica Polonia.
 
Vizitele de studiu efectuate pe probleme penitenciare şi probaţiune organizate în ultimii ani, au devenit oportunităţi importante pentru schimbul de bune practici internaţionale şi experienţe privind punerea în aplicare a standardelor europene cît şi îmbunătăţirea relaţiilor de parteneriat a Oficiului central de probaţiune din Republica Moldova cu serviciile de probaţiune din diferite ţări.


 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Vizită de studiu în Republica Polonă

loading ...