RO
Vizită de studiu în Republica Polonă

Vizită de studiu în Republica Polonă

20 Iunie 2014

 

 
În perioada 9 - 12 iunie 2014, a avut loc o vizită de studiu în orașul Varșovia, Polonia. Republica Moldova a fost reprezentată de către o delegaţie formată din Viceministrul Justiţiei, Vladimir GROSU, directorul Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Ana DABIJA şi şeful Oficiului central de probaţiune, Vladimir POPA.
 
Scopul acestei vizite a fost schimbul de experienţă, prezentarea normelor europene de detenţie, împărtăşirea reciprocă a celor mai bune practici ale sistemelor penitenciare şi probaţiune din ambele ţări, cît şi schimbul de bune practice în acest domeniu.
 
În acest context, membrii delegaţiei au întreprins o vizită la Ministerul Justiţiei, unde au avut o întrevedere cu vice-secretarul de Stat, Stanisław CHMIELEWSKI, vizita avînd drept efect semnarea unei scrisori de intenţie pentru dezvoltarea colaborării dintre Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Justiţiei al Republicii Polonia.
 
Totodată, membrii delegaţiei au vizitat unele instituţii penitenciare, printre care Instituţia penitenciară din Varșovia – Mokotów, Instituţia din Piotrków Trybunlaski, Consiliul Naţional al Magistraturii, Oficiul de Monitorizare Electronică și Procuratura Generală. Astfel, această vizită a oferit posibilitatea de a face cunoştinţă cu practicile de lucru cu deţinuţii cît şi cu felul în care funcţionează sistemele de monitorizare electronică în Republica Polonia.
 
Vizitele de studiu efectuate pe probleme penitenciare şi probaţiune organizate în ultimii ani, au devenit oportunităţi importante pentru schimbul de bune practici internaţionale şi experienţe privind punerea în aplicare a standardelor europene cît şi îmbunătăţirea relaţiilor de parteneriat a Oficiului central de probaţiune din Republica Moldova cu serviciile de probaţiune din diferite ţări.


 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Vizită de studiu în Republica Polonă

loading ...