RO
Vizita de studiu în Republica Moldova a consilierilor din cadrul Serviciului de probațiune din România

Vizita de studiu în Republica Moldova a consilierilor din cadrul Serviciului de probațiune din România

15 Noiembrie 2014

 

Un grup de funcționari din cadrul Serviciului de probațiune din România au efectuat în perioada 10 - 14 noiembrie 2014 o vizită de studiu în cadrul Birourilor de probaţiune Buiucani Chișinău, Bălţi și Glodeni.

Vizita a avut drept scop identificarea bunelor practici în domeniul probațiunii din România şi aplicarea acestora în sistemul naţional de înfăptuire a justiţiei, prezentarea activităţilor de probaţiune a Republicii Moldova şi stabilirea unui parteneriat durabil între cele două sisteme de probaţiune, întru realizarea unui schimb util de experienţă.  Birourile de probațiune au prezentat reprezentanților Serviciului de probaţiune din România modele de referate de evaluare psiho-socială și dosare personale a subiecților de probațiune aflați în supraveghere, programe probaţionale derulate cu beneficiarii, colaborarea Birourilor cu actorii comunitari, formulare privind evaluarea riscului de recidivă și anchetele de evaluare psihosocială a condamnatului minor și adult.

Colegii din România și Republica Moldova au schimbat experiențe şi bune practici între cele două sisteme de probaţiune, fiind stabilită colaborarea ulterioară. În programul vizitei au fost incluse deplasări la Mănăstirea Căpriana, Centrul de  găzduire și adaptare socială a persoanelor fără adăpost ”Reîntoarcere”, Centrul de sănătate prietenos tinerilor ”ATIS” și Centrul de primire a copilului în regim de urgență ”Evrica”, judecătoria Glodeni. De către Biroul de probaţiune Bălţi şi Glodeni fost organizată excursie pe traseul turistic Rezervaţia Naturală ,,Pădurea Domnească “ (Grota de la Cobani - Suta de Movile - Zimbrăria – Pădurea de stejari seculari).

Reprezentanți ai Serviciului de probațiune din România au fost: Anca Nicoară, Şef al Serviciului de probaţiune Suceava, Stoian-Anitoaiei Denisa-Claudia-Daniela, Şef al Serviciului de probaţiune Piatra Neamţ, Enăchescu Iulica Mariana consilier de probaţiune din cadrul Serviciului de probaţiune Iaşi şi Onici Giorgiana, Şef al Serviciului de probaţiune Iaşi, Lucia Cîmpan, Şef al Serviciului de probaţiune Botoşani, Ana-Maria Popa, consilier de probaţiune Serviciul de probaţiune Bacău.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Vizita de studiu în Republica Moldova a consilierilor din cadrul Serviciului de probațiune din România

loading ...