RO
Vizită de studiu a reprezentanţilor probaţiunii în Georgia

Vizită de studiu a reprezentanţilor probaţiunii în Georgia

07 Decembrie 2015

 

În perioada 1 – 5 decembrie 2015, delegaţia din Republica Moldova, formată din reprezentanţii Ministerul Justiţiei, Oficiului central de probaţiune şi Departamentului Instituţiilor Penitenciare au efectuat o vizită de studiu în Tbilisi (Georgia). Vizita a avut ca scop schimbul de experienţă şi bune practici în diverse aspecte ce ţin de activitatea sistemului probaţiunii şi cel penitenciar.
 
În cadrul vizitei la Agenţia Naţională a Probaţiunii din Georgia, au fost prezentate modalităţile de lucru cu subiecţii probaţiunii, programe de reabilitare a persoanelor dependente de droguri programe de reabilitare şi angajare în cîmpul muncii a subiecţilor probaţiunii. Agenda a cuprins vizite la Centrul de Monitorizare Electronică a subiecţilor probaţiunii şi penitenciarul cu regim semi – liber în cadrul probaţiunii. De asemenea, reprezentanţii probaţiunii din Moldova au făcut cunoştinţă cu baza de date electronică, supravegherea minorilor în arestul la domiciliu, sistemul de planificare individuală a muncii a subiecţilor probaţiunii.
 
În cadrul sistemului de probaţiune din Georgia activează 400 de angajaţi, din care: 204 – consilieri de probaţiune, 33 – asistenţi sociali, 11 – psihologi, 76 – angajaţi în baza de contract. Astfel, personalul probaţiunii asigură asistenţa şi supravegherea a 18240 de beneficiari.
 
Menţionăm că, la 20 februarie 2015, a fost semnat Memorandumul bilateral de colaborare între Oficiul central de probaţiune şi Agenţia Naţională de executare a pedepselor non-privative de libertate şi Probaţiune a Georgiei.
 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru

 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
Monitorizarea victimelor reduce violența
09 August 2021
noi in facebook

Vizită de studiu a reprezentanţilor probaţiunii în Georgia

loading ...