RO
Vizită de studiu a reprezentanţilor probaţiunii în Georgia

Vizită de studiu a reprezentanţilor probaţiunii în Georgia

07 Decembrie 2015

 

În perioada 1 – 5 decembrie 2015, delegaţia din Republica Moldova, formată din reprezentanţii Ministerul Justiţiei, Oficiului central de probaţiune şi Departamentului Instituţiilor Penitenciare au efectuat o vizită de studiu în Tbilisi (Georgia). Vizita a avut ca scop schimbul de experienţă şi bune practici în diverse aspecte ce ţin de activitatea sistemului probaţiunii şi cel penitenciar.
 
În cadrul vizitei la Agenţia Naţională a Probaţiunii din Georgia, au fost prezentate modalităţile de lucru cu subiecţii probaţiunii, programe de reabilitare a persoanelor dependente de droguri programe de reabilitare şi angajare în cîmpul muncii a subiecţilor probaţiunii. Agenda a cuprins vizite la Centrul de Monitorizare Electronică a subiecţilor probaţiunii şi penitenciarul cu regim semi – liber în cadrul probaţiunii. De asemenea, reprezentanţii probaţiunii din Moldova au făcut cunoştinţă cu baza de date electronică, supravegherea minorilor în arestul la domiciliu, sistemul de planificare individuală a muncii a subiecţilor probaţiunii.
 
În cadrul sistemului de probaţiune din Georgia activează 400 de angajaţi, din care: 204 – consilieri de probaţiune, 33 – asistenţi sociali, 11 – psihologi, 76 – angajaţi în baza de contract. Astfel, personalul probaţiunii asigură asistenţa şi supravegherea a 18240 de beneficiari.
 
Menţionăm că, la 20 februarie 2015, a fost semnat Memorandumul bilateral de colaborare între Oficiul central de probaţiune şi Agenţia Naţională de executare a pedepselor non-privative de libertate şi Probaţiune a Georgiei.
 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru

 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Vizită de studiu a reprezentanţilor probaţiunii în Georgia

loading ...